Otevřít menu
Doprava dnes
-

Konference Rail Business Days má za sebou úvodní den!

Slavnostní zahájení železniční konference RAIL BUSINESS DAYS je za námi. Akci odstartoval projev ministra dopravy Martina Kupky, Jiřího Svobody, generálního ředitele Správy železnic a ředitele pro mezinárodní záležitosti francouzského národního dopravce Gillese Mugniera. Úvod akce posvětil i hostitel akce Michal Sirovátka. Velmi plodná konference předních českých obdorníků sice již skončila, veletrh ale zůstává v Brně ještě ve středu a ve čtvrtek!

17:11 / 7. června 2022
Konference Rail Business Days má za sebou úvodní den!

"Přál bych si, aby tato událost byla v dobrém slova smyslu mimořádnou událostí," pronesl úvodem ministr dopravy. Železniční doprava je podle něj velkým tématem budoucnosti, které se navíc objevuje v plánech EU. Jiří Svoboda dodal: "Stále vnímám železnici jako velkou komunitu, tak si ji tady pojďme užít. Takováto setkání jsou podle mého názoru velmi důležitá, protože se nacházíme v těžké době. Zkusme železnici zase někam posunout i v tento den."

Od 10:30 se diskutovalo mezi odbornou veřejností o současném stavu a budoucnosti regionální osobní dopravy na železnici. V tomto bloku jsme mohli slyšet vyjádření  Jiřího Horského, ředitele KORDIS JMK, a.s., Martina Červíčka, hejtmana Královéhradeckého kraje či například generálního ředitele Českých drah Michala Krapince. V neposlední řadě k tomuto tématu mají co dodat i Petr Moravec, výkonný ředitel SVOD Bohemia a výkonný ředitel ALSTOM Czech Republic Dan Kurucz. 

Po obědové pauze následuje další odborný blok, tentokrát  věnující se tématu  moderní, bezpečné a ekologické železnice. U pultíku se objeví opět generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda, dále také generální ředitel AŽD Praha Zdeněk Chrdle, ředitel Odboru elektrotechniky a energetiky Správy železnic Jaromír Hrubý a generální ředitel Siemens Mobility ČR Roman Kokšal.  

Odpoledne bylo v Brně věnováno aktualitám a trendům v oblasti bezpečnosti v podání generálního ředitele Výzkumného Ústavu Železničního Martina Bělčíka a generálního ředitele VÚKV Zdeňka Malkovského. Celá konference byla zakončena tématem nákladní železniční dopravy pod taktovkou Oldřicha Sládka, výkonného ředitele ŽESNAD.CZ, Tomáše Tótha, henerálního ředitele ČD Cargo a Ctirada Klimánka z platformy RAILVIS.com.

Zatímco konference je již u konce, veletrh pokračuje v Brně až do čtvrtka! Pro více informací včetně nákupu vstupenek navštivte webové stránky www.railbusinessdays.cz. DopravaDnes.cz je hlavním mediálním partnerem veletrhu. Z brněnského výstaviště budou naši redaktoři čtenářům přinášet všechny aktuální informace o veškerém dění.

Autor: Karel Geba

Konference Rail Business Days má za sebou úvodní den! . Konference Rail Business Days má za sebou úvodní den! . Konference Rail Business Days má za sebou úvodní den! . Konference Rail Business Days má za sebou úvodní den! . Konference Rail Business Days má za sebou úvodní den! . Konference Rail Business Days má za sebou úvodní den! . Konference Rail Business Days má za sebou úvodní den! . Konference Rail Business Days má za sebou úvodní den! . Konference Rail Business Days má za sebou úvodní den! .
zpět na články

inzerce

nahoru