Otevřít menu
Doprava dnes
-

Unikátní lávka v Litomyšli je dokončena! Nabízí pohodlné a bezpečné spojení s centrem města.

V těchto dnech stavbaři divize Mostní stavby společnosti CH&T Pardubice dokončili stavební práce na výstavbě nadchodu nad frekventovanou silnicí I/35, která prochází městem. Jedná se o moderní stavbu, která zajistí bezbariérové a pohodlné spojení s centrem města.

14:34 / 22. prosince 2022
Unikátní lávka v Litomyšli je dokončena! Nabízí pohodlné a bezpečné spojení s centrem města. i

Foto: CH&T Pardubice

Díky navržené nosné konstrukci je lávka zastřešená a poskytuje tak pěším komfort. Zajímavostí na lávce je nejen její celkový moderní vzhled, ale i nápis Smetana vyrobený na přání investora. Poukazuje na litomyšlského rodáka Bedřicha Smetanu a projekt Smetana 200. Lávka o délce 56 m a šířce 3 m slouží zároveň jako atraktivní místo pro vyhlídku na historické centrum města. „Velmi si vážíme konstruktivního přístupu města během jednání o prodloužení termínu, které bylo způsobeno válkou na Ukrajině a nedostatkem materiálu na trhu. Především toho, že nám město v tuto složitou dobu vyšlo vstříc, s velkou vděčností řekl Ing. Pavel Hrdina, ředitel divize Mostní stavby CH&T Pardubice.

Práce na výstavbě byly zahájeny v únoru letošního roku. Původní termín dokončení stavby byl stanoven na konec letních prázdnin. Bohužel se stavbaři během stavby potýkali s pozdními dodávkami materiálu způsobené konfliktem na Ukrajině, které měly za následek komplikace s výrobou ocelové konstrukce a způsobily zpoždění stavby. 

Infrastruktura se bude i nadále zlepšovat

Po dohodě s městem byl termín prodloužen a stavbaři se snažili dohnat zpoždění dvousměnným provozem ve výrobním závodě v Záboří nad Labem a maximálním nasazením přímo na staveništi. I přes nepříznivé počasí, které je v poslední dny trápilo, se podařili práce dokončit tak, aby lávka mohla být předána investorovi.

„Spolupráce se stavební firmou Chládek a Tintěra byla příkladná a jsem velmi rád, že se i přes všechny nepředvídatelné události povedlo dodržet cenu projektu a nakonec i s pochopením posunutý termín předání dokončené stavby. Zároveň bych rád poděkoval veřejnosti za trpělivost a tímto jí od zítřka, 22. prosince, předávám nadchod k užívání. Věřím, že kvalita života všech našich občanů a zejména těch s hendikepem se díky němu radikálně zlepší. V příštích letech budeme v investicích do městské infrastruktury pokračovat, na řadě je aktuálně druhý nadchod přes I/35 u Smetanova domu,“ dodává a hodnotí realizaci nového nadchodu starosta města Daniel Brýdl. 

 

Autor: Barbora Pešková (TZ CH&T Pardubice)

Unikátní lávka v Litomyšli je dokončena! Nabízí pohodlné a bezpečné spojení s centrem města. Foto: CH&T Pardubice. Unikátní lávka v Litomyšli je dokončena! Nabízí pohodlné a bezpečné spojení s centrem města. Foto: CH&T Pardubice. Unikátní lávka v Litomyšli je dokončena! Nabízí pohodlné a bezpečné spojení s centrem města. Foto: CH&T Pardubice.
zpět na články

inzerce

nahoru