Otevřít menu
Doprava dnes
-

10. ročník Rallye Prague Revival 2021 již tento víkend!

Ústřední Automotoklub České republiky UAMK zve na Závodní super speciály, v pátek pod siluetou Pražského hradu. Akce začíná 29. října od 15:15 až do 18:00 na Náměstí Jana Palacha v Praze 1. Vstup je zdarma!

15:12 / 25. října 2021
10. ročník Rallye Prague Revival 2021 již tento víkend!

ŠKODA 130 RS, PORSCHE 911,924,944, BMW 2002, DATSUN 240Z, TOYOTA Celica GT,AUDI Quattro, LANCIA Beta, MERCEDES 280CE,MAZDA RX 7,FORD Sierra, OPEL Kadet GTE, RENAULT 5 Alpine, ALFA ROMEO, PEUGEOT 205 GTI, VW Scirocco, Golf, FIAT 128,HONDA CRX a další legendy na kolech, včetně smečky šesti závodních Trabantů, to všechno uvidíte.

10. ročník sportovně-společenské akce Rallye Praha Revival se uskuteční o posledním říjnovém víkendu 29. – 30. 10. 2021. Do Prahy se sjedou osobnosti motoristického sportu a příznivci historických závodních a sportovních automobilů z celé Evropy. Mezi přihlášenými jsou posádky z Velké Británie, Portugalska, Francie, Belgie, Norska, Německa, Rakouska, Itálie, Polska, Litvy, Ruska a Slovenska. Celkem se na trasu mezi Prahou a Libercem chystá na 160 posádek!

Vedle legend našeho motosportu v čele s Milanem Zapadlem, Jiřím Moskalem, Pavlem Šofrem jsou na startovní listině i stálý revivalista a stále aktivní soutěžák Marcel Tuček, nebo čtvrtí v průběžné klasifikaci Mistrovství Evropy rallye historiků Vojtěch Štajf s Vladimírem Zelinkou. 

Pestrá zahraniční účast


I zahraniční účast je velmi kvalitní a pestrá. Nejvíc fanoušků má u nás stále norský závodník John Haugland díky svým úspěchům se soutěžními škodovkami. Tradičně silnou sestavu přivážejí polští přátelé v čele s Andrzejem Jaroszewiczem, z Francie bude poprvé startovat rallyový exmistr Jean-Louis Clarr, z Belgie přední účastník světových regularity rallye Jean Francois Devillers s Ericem Chapou, organizátorem prestižních motoristických podniků pro historiky v Belgii. Se startovním číslem jedna sjede ze startovní rampy československý reprezentant a multi šampión Jozef Studenič. 

Pro příznivce historie motoristického sportu bude nejlepší příležitostí vidět účastníky X. Rallye Revival samozřejmě slavnostní start z Palachova náměstí, kam budou najíždět od 15:30 a v 16 hodin odtud odstartuje první vůz. 

Ze Show Sections lze doporučit hipodrom ve Velké Chuchli v pátek od 15 hodin. V sobotu pak to bude areál ve Vesci, který se pojede třikrát, takže s přestávkami nabídne podívanou po celý den. Dvakrát revival navštíví Adventure Land v Bělé pod Bezdězem. V neděli po absolvování závodu do vrchu v Liberci cestou do cíle v Radotíně se ještě posádky vyřádí na komunikacích bývalého vojenského prostoru v Milovicích od 11:45. V cíli v Radotíně by měla první šťastná posádka odevzdat jízdní výkaz krátce před 13:30. Po dojezdu všech účastníků a sečtení všech bodů budou v Kart centru předány poháry nejlepším posádkám ve všech vypsaných třídách.

Bližší informace, seznam přihlášených, časový harmonogram a další zajímavosti o akci najdete na http://www.edda.cz/mscrdovrchu.

 

Autor: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj ÚAMK)

Zdroj fotky: praguecityline.cz 

zpět na články

inzerce

nahoru