Otevřít menu
Doprava dnes
-

Anketa čtenářské auto roku 2021 přinesla rekordní výsledky!

Tradiční anketu čtenářské auto roku nic nezastavilo ani v letošním roce, kdy se podařilo spojit osvědčené koncepty on-line hlasování i závěrečného (on-site) testování nominovaných novinek. 

13:15 / 8. prosince 2021
Anketa čtenářské auto roku 2021 přinesla rekordní výsledky!i

Foto: ČTK

Sedmý ročník ankety čtenářské auto roku obdržel rekordních 27 nominací od 18 automobilek. V rámci závěrečného testování bylo pro pečlivě vybrané čtenáře, z nichž se pro tyto účely stali na jeden den porotci, připraveno k vyzkoušení rekordních 18 nominovaných kandidátů. V on-line hlasování odevzdalo svůj plnohodnotný hlas 314 čtenářů, což představuje mírný meziroční nárůst. V rámci akce souhrnně nazvané MOTORVIZE Fans Award oslavil motoristický magazín 17.11. 2021 své již sedmé výročí. Vítězi letošního ročníku ankety jsou Jaguar F-Pace (premium segment), Škoda Enyaq iV (elektromobily) a Hyundai Tucson (mainstream).

Ani v letošním roce nebyla veřejnost ochuzena o anketu čtenářské auto roku. Z předchozích let si pořadatelé odnášeli hned dva osvědčené koncepty, které se rozhodli pro již sedmý ročník ankety letos vůbec poprvé velkolepě spojit. Tradiční a osvědčené čtenářské testování, v rámci něhož mají pečlivě vybraní zástupci veřejnosti možnost otestovat vždy ty nejzajímavější automobilové novinky uplynulých 12 měsíců, doplnil loni díky pandemii velmi dobře ozkoušený on-line formát. Zatímco zmíněné testování, které se stalo slavnostním vyvrcholením celého letošního ročníku, proběhlo 31.10.2021, on-line hlasování probíhalo nepřetržitě už od 17.10. a bylo ukončeno po třídenním prodloužení 4.11.2021 v 00:00. Redaktory MOTORVIZE.cz a AUTOHLED pak čekalo pečlivé sčítání hlasů, a to pomocí klíče, který dává 2,3x větší váhu hlasům odevzdaným po osobní zkušenosti s danými kandidáty. Se zhruba 14denním pak bylo dotočená závěrečná videoreportáž, v rámci níž zástupci pořadatele oznamují od loňska výsledky ankety výhradně on-line.

V roce 2021 se testování vůbec poprvé naplno účastnily i elektromobily


Letošní rok byl rekordní hned z několika úhlů pohledu. V první řadě se o přízeň čtenářů ucházel rekordní počet nominovaných kandidátů, 18 automobilek totiž nominovalo hned 27 novinek. Řečí čísel se dá za obrovský úspěch považovat i závěrečné čtenářské testování, které letos proběhlo v areálu Motokáry Hořovice jakožto vyvrcholení celého klání. Na nadšené porotce z řad veřejnosti totiž v neděli 31.10. nad ránem čekalo v Hořovicích 18 testovacích vozů. V roce 2021 se testování vůbec poprvé naplno účastnily i elektromobily, těch bylo pro hodnotitele připraveno hned 6. Samostatná kategorie pro čistě elektricky poháněná vozidla byla poprvé vypsána loni. V jedné oblasti se ale pořadatelé v letošním roce rozhodli nehnat za rekordy. Šlo o počet čtenářů, kteří dostali příležitost vozy otestovat a z nichž se pro účely ankety stali na jeden den porotci hledající nejzajímavější vůz podle svého nejlepšího přesvědčení. 

Zatímco s ročníkem 2019 jich bylo 27, letos se i kvůli přetrvávajícím pandemickým restrikcím a možnosti získat daleko větší množství hlasů jiným způsobem (on-line) jejich počet snížil na 16. I díky tomu získali všichni zúčastnění více prostoru na řádné vyzkoušení všech 18 testovacích vozů, což ještě více podpořilo věrohodnost odevzdaných hlasů. Všechny na místě přítomné vozy navíc mohla obdivovat i širší veřejnost proudící ve standardním režimu na motokárovou dráhu. Na velkém přílivu hostů i zástupců veřejnosti se podepsalo také vydařené počasí, které potěšilo nejen účastníky, ale i pořadatele, jenž záměrně vybrali poslední den před povinným nasazením zimních pneumatik.

Z pohledu magazínu MOTORVIZE.cz lze považovat za nejdůležitější on-line mediální dosah, kterému pomohlo opětovné zapojení čtenářů do on-line hlasování, v němž bylo letos odevzdáno celkem 314 platných hlasů. To je sice v součtu o něco méně než v loňském roce, sluší se ale dodat, že tentokrát bylo upuštěno od zjednodušené verze ve formě "ceny on-line čtenářů.“ "Plnohodnotných“ hlasů, u nichž je v rámci interaktivního formuláře nutné vyplnit bodové hodnocení všech nominovaných kandidátů na základě třech jasně stanovených kategorií (design exteriéru, interiér a poměr cena/výkon), se tak letos sešlo o něco více než loni. Videopozvánky, které především lákaly na on-line hlasování, získaly jen na YouTube za pouhých 14 dní více než 10 tisíc zhlédnutí. Tváří jedné z nich se navíc stal Honza Dědek, známý novinář, moderátor a tvůrce jedné ze v současnosti nejsledovanějších českých talkshow. Právě jemu bude věnován další díl videorozhovorů Za Volantem. I jednotlivé nominační články k představování nominovaných kandidátů dosáhly skvělých výsledků. U všech došlo k publikování na homepage Seznam.cz, a to díky spolupráci v rámci služby Seznam Newsfeed. Článků týkajících se ankety byl mimochodem opět rekordní počet - konkrétně 30.

Detailní informace, reportáž i kompletní fotogalerii naleznete na odkaze: https://www.motorvize.cz/vysledky-ankety-ctenarske-auto-roku-2021-jsou-tu-kompletni-reportaz-i-fotogalerie/

 

Autor: Mgr. Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru