Otevřít menu
Doprava dnes
-

Aplikace DPMCB dostala přehlednější design i nové funkce

Dopravní podnik města České Budějovice vylepšil svoji aplikaci, která dostala přehlednější design i nové funkce. Aplikace pomůže cestujícím například zjistit, kdy vůz MHD dorazí na konkrétní zastávku a řidičům zprostředkuje jednodušší nákup parkovacího lístku.

10:31 / 7. února 2023
Aplikace DPMCB dostala přehlednější design i nové funkcei

Foto: Přehlednější zobrazení průkazky v nové aplikaci DPMCB. Zdroj: dpmcb.cz

Aplikace Dopravního podniku města České Budějovice (DPMCB) získala nové funkce a přehlednější vzhled. Pomocí aplikace mohou uživatelé pořídit i parkovací lístek. Její největší výhodou a nejdůležitější funkcí ale pořád zůstává elektronická průkazka na MHD. Nákup průkazu musí cestující provést výhradně online, poté už ale může revizor jízdenku zkontrolovat v offline módu, čímž si pasažéři mohou šetřit mobilní data.

„Stále samozřejmě platí, že si předplatní jízdenku můžete zřídit bez nutnosti návštěvy zákaznického centra, a to i v případě, že chcete využít zvýhodněné ceny jízdného. Všechny potřebné dokumenty jako občanský průkaz, studijní potvrzení nebo dokumenty od sociální správy snadno předložíte k jednorázové kontrole jako fotku,“ vysvětlil Slavoj Dolejš, ředitel DPMCB.

Vyhledávání spojů

V rámci úprav aplikace byl vylepšen dosavadní vyhledávač spojů. V interaktivní mapě si cestující navolí trasu a poté se jim zobrazí, kdy do zastávky přijedou nejaktuálnější spoje díky nové funkci Aktuální odjezdy. „Tu využijete na denní bázi i samostatně, a to hlavně v případě, že přesně víte odkud, kam a jakou linkou MHD jedete,“ říká Dolejš.

Parkování

Nová aplikace pomůže i řidičům, kteří přijedou do Českých Budějovic autem a potřebují si zakoupit parkovací lístek. Nákup parkovacího oprávnění je totiž nyní možný přímo v aplikaci DPMCB ze služby ParkSimply, která už nemusí být instalována samostatně.

Rodinné průkazky

Vylepšená aplikace dopravního podniku nově také umožňuje snazší sdílení a správu průkazek rodinných příslušníků. Díky této službě si například rodiče mohou ohlídat, že jejich děti nevyrazí do MHD bez jízdního dokladu. Při společných cestách lze také všechny rodinné průkazy předložit pouze prostřednictvím jednoho mobilního telefonu.

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: DPMCB)

zpět na články

inzerce

nahoru