Otevřít menu
Doprava dnes
-

Aplikace Lítačka bude mít nové funkce. Praha hledá testery

Cestující se můžou těšit na nové funkce Lítačky. V pilotním provozu bude představen intermodální plánovač trasy, který mohou uživatelé aplikace otestovat už teď.

11:23 / 21. února 2023
Aplikace Lítačka bude mít nové funkce. Praha hledá testeryi

Foto: Aplikace lítačka nabízí cestujícím vyzkoušet nové vyhledávání spojů. Zdroj: Magistrát hl. m. Prahy

Nová verze aplikace nabídne cestujícím vylepšené vyhledání spojení. Umožní jim kombinovat MHD s dalšími druhy dopravních prostředků, jako jsou kola, auta, skútry i taxi. Do plánování trasy bude zahrnut i pěší přesun či nalezení parkovacího místa. Vše záleží jen na preferencích a parametrech, které si cestující navolí.

„Všichni, kteří otestují novou funkci intermodálního plánovače tras v aplikaci PID Lítačka, pomohou Pražanům ulehčit a lépe naplánovat pohyb po městě. A to díky digitálnímu plánovači cesty přímo v mobilu, který budou mít denně jednoduše po ruce. Kombinovat budou moci různé možnosti dopravy, od cesty MHD, vlakem až po přirozenou chůzi. Do budoucna tak Pražané ušetří svůj čas během cesty městem,“ uvedl Zdeněk Hřib, první náměstek primátora pro dopravu.

Aktuálně se tedy projekt nachází ve fázi testování. Zapojit se do něj může každý, kdo se přihlásí do registračního formuláře. Po zaregistrování bude cestujícímu zpřístupněna nová verze aplikace PID Lítačka. Nová funkce je dostupná pro obyvatele a návštěvníky Prahy s návazností na Středočeský kraj.

Projekt si klade za cíl zejména podpořit zájem veřejnosti o udržitelnější formy dopravy. Nespornou výhodou by také mohlo být zvýšení plynulosti dopravy a snížení environmentální zátěže způsobené automobilovou dopravou na území našeho hlavního města.

Testování zatím probíhá pouze na platformě Android.

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: Magistrát hl. m. Prahy)

zpět na články

inzerce

nahoru