Otevřít menu
Doprava dnes
-

Bacardi žaluje americké aerolinky, které prý ztratily koňak za 1,4 milionu korun

Výrobce nápojů Bacardi zažaloval americkou leteckou společnost American Airlines za to, že podle něj ztratila stovky beden s lihovinami v hodnotě více než 65.000 dolarů (1,4 milionu korun). Při přepravě z Francie do Los Angeles zmizelo přes 400 beden koňaku a Bacardi po dopravci požaduje finanční náhradu, informoval deník The Dallas Morning News.

15:58 / 22. dubna 2022
Bacardi žaluje americké aerolinky, které prý ztratily koňak za 1,4 milionu koruni

Foto: American Airlines

Bacardi v žalobě uvedla, že společnost předala aerolinkám 24 palet obsahujících 1680 beden koňaku. Když zásilka po letu z Paříže dorazila na mezinárodní letiště v Los Angeles, chybělo šest palet. Na každé paletě bylo asi 70 beden alkoholu, celkem se tedy ztratilo více než 400 beden. Společnost Bacardi v žalobě uvedla, že chybějící alkohol má hodnotu přes 65.000 dolarů (1,4 milionu korun).

Výrobce lihovin přímo neobviňuje American Airlines z krádeže francouzského alkoholu, i když v žalobě uvádí, že bedny byly buď ztraceny, nebo ukradeny. Tvrdí ale, že dopravce je za ztrátu odpovědný, protože náklad byl v jeho držení.

Společnost American Airlines a další aerolinky se od začátku pandemie Covid-19 začaly více zaměřovat na nákladní dopravu, která jim pomohla nahradit výpadek příjmů od cestujících.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru