Otevřít menu
Doprava dnes
-

Během září a října Ředitelství silnic a dálnic opraví několik asfaltových úseků na Olomoucku

Asfaltové povrchy se v září a říjnu dočkají velkých oprav na Olomoucku. Tyto podzimové měsíce se ponesou v duchu rychlých oprav hutněných vrstev asfaltu. Ve spolupráci se zhotoviteli je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) domluveno na efektivní rekonstrukci asfaltových ploch na silnicích a dálnicích v několika místech nedaleko Olomouce.

15:00 / 9. září 2022
Během září a října Ředitelství silnic a dálnic opraví několik asfaltových úseků na Olomouckui

Foto: Plánované opravy silnic na Olomoucku. Zdroj fotky: ŘSD ČR.

Na Olomoucku dojde k opravě několika silnic

ŘSD žádá stavaře o odstranění nerovností na povrchu komunikací. Tyto práce se budou týkat silnic I/35, I/45, I/46 a I/55. Konkrétně se opravy silnic I. třídy dotknou Horní Loděnice, spojnice Šternberku a Olomouce nebo přímo krajského města. V něm se bude silnice opravovat v ulici Chválkovická, Hodolanská, z příjezdu od Přerova nebo na kruhovém objezdu u Globusu. Na dálnici D35 se budou opravovat rampy Mladeč a Mohelnice.

Práce potrvají přibližně týden díky předem danému postupu. Zhotovitel vždy začne frézováním. Následovat budou spojovací postřiky a pokládky asfaltů zakončené asfaltovými zálivkami, které brání průniku vody a nečistot do spodních vrstev vozovky. Veškeré náklady na tyto asfaltové opravy budou ve výši 5,2 milionu Kč bez DPH.

Provoz na těchto komunikacích bude upraven na nezbytně nutnou dobu, avšak bude u většiny staveb zajištěn opatrný obousměrný průjezd kolem pracovišť. Řidiči se tak zdržení bát nemusí. Jenom u opravy mohelnické rampy bude potřeba stanovit objízdnou trasu ve směru od Šumperka na Hradec Králové přes sjezd do Loštic.

Autor: Filip Červinka (Zdroj: TZ ŘSD ČR)

 

Během září a října Ředitelství silnic a dálnic opraví několik asfaltových úseků na Olomoucku Foto: Plánované opravy silnic na Olomoucku. Zdroj fotky: ŘSD ČR.. Během září a října Ředitelství silnic a dálnic opraví několik asfaltových úseků na Olomoucku Foto: Plánované opravy silnic na Olomoucku. Zdroj fotky: ŘSD ČR.. Během září a října Ředitelství silnic a dálnic opraví několik asfaltových úseků na Olomoucku Foto: Plánované opravy silnic na Olomoucku. Zdroj fotky: ŘSD ČR..
zpět na články

inzerce

nahoru