Otevřít menu
Doprava dnes
-

Bezdružické parní léto

Na lokální dráze z Pňovan do Bezdružic se o víkendu 16. a 17. července uskuteční tradiční akce Bezdružické parní léto. Po trati pojede nostalgický vlak tažený parní lokomotivou. V úseku Bezdružice – Teplá sveze zájemce historický autobus. Součástí akce bude doprovodný program.

15:13 / 15. července 2022
Bezdružické parní létoi

Foto: ČD

Bezdružická lokálka, jak je dráha mezi Pňovany a Bezdružicemi nazývána, patří k nejromantičtějším v Čechách. V rámci akce Bezdružické parní léto po ní každoročně jezdí historické vlaky. Letos se tak stane o nadcházejícím víkendu. Historický vlak (s vozy Ci) tažený parní lokomotivou zvanou Kafemlejnek (310.072) bude jezdit mezi Bezdružicemi a Cebiví a Bezdružicemi a Kokašicemi.

Milovníci železnice se mohou těšit na modelovou železnici nebo na svezení na historické drezíně. Chybět nebudou ani divadelní, taneční a hudební vystoupení. V sobotu se budou v Bezdružicích konat Slavnosti léta.

V neděli se uskuteční turistický pochod na podporu dostavby projektované a dosud nerealizované železnice mezi stanicemi Bezdružice a Teplá. Pochod startuje v 10 hodin na nádraží v Teplé.

V úseku Bezdružice – Teplá bude během víkendu jezdit historický autobus (linka 211.

Po oba víkendové dny zajistí Chornický železniční klub na všech zvláštních vlacích železniční personál v dobových uniformách a dodá i úplně nové pamětní razítko s motivem železniční zastávky Lomnička.

Jednosměrné jízdenky se prodávají pouze ve vlaku. Dospělí cestující zaplatí za jízdenku Bezdružice – Cebiv 120 Kč; pro děti od 6 do 15 let činí cena jízdného 80 Kč a děti výšky 1 metru pojedou zdarma. Jízdenky na trase Bezdružice – Kokašice stojí dospělého 80 Kč, za děti od 6 do 15 let se platí 50 Kč a děti do 1 metru výšky opět cestují zdarma.

V autobusech platí jednotné jízdné ve výši 50 Kč.

Spolupořadateli Bezdružického parního léta jsou České dráhy a spolek Plzeňská dráha.

Více informací o akci je uvedeno na portálu Vlakem na výlet, dále na stránkách ČD Nostalgie či webu Bezdružické lokálky.

 

Publikoval: Karel Geba (zdroj: České dráhy)

zpět na články

inzerce

nahoru