Otevřít menu
Doprava dnes
-

Blíží se rekonstrukce výpravní budovy v Bílině? Správa železnic hledá zhotovitele

Již na konci příštího roky by se měli cestující ve stanici Bílina dočkat zrenovované výpravní budovy. Správa železnic vypsala v těchto dnech výběrové řízení na zhotovitele. Očekávají se milionové investice do rekonstrukce, která zvelebí objekt ze 60. let minulého století.

20:43 / 22. července 2022
Blíží se rekonstrukce výpravní budovy v Bílině? Správa železnic hledá zhotovitelei

Foto: Vizualizace rekonstrukce výpravní budovy v Bílině (zdroj: Správa železnic).

Architektonicky cenný objekt ze 60. let minulého století projde celkovou rekonstrukcí. Důležité zajisté je, že objekt bude bezbariérově přístupný, a to včetně toalet. Předpokládané celkové investiční náklady akce dosahují 77,9 milionu korun, stavba bude spolufinancovaná EU z Nástroje pro oživení a odolnost (RRF).

Předmětem projektu je celková rekonstrukce výpravní budovy. Ta je jedinečnou ukázkou stavebního stylu 60. let minulého století, který bude v rámci prací zachován. Celá budova bude zateplena, ovšem se zachováním původního architektonického výrazu.

Nejvýznamnější změnou v interiéru bude instalace výtahu, který propojí halu s podchodem a vyššími podlažími. Rekonstrukcí projdou rovněž veřejné toalety, současně se doplní bezbariérové WC a zřídí úschovna kol. Se zahájením stavebních prací se počítá letos v říjnu, hotovo by mělo být v závěru příštího roku.  

 

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: Správa železnic)

Blíží se rekonstrukce výpravní budovy v Bílině? Správa železnic hledá zhotovitele Foto: Vizualizace rekonstrukce výpravní budovy v Bílině (zdroj: Správa železnic)..
zpět na články

inzerce

nahoru