Otevřít menu
Doprava dnes
-

BusLine veřejnosti ukázal svých pět nových dálkových autobusů

Společnost BusLine se nově pyšní pěti autobusy Mercedes Intouro třetí generace, které budou sloužit pro dálkové linky z Jablonce nad Nisou, Harrachova a Rokytnice nad Jizerou. Nové autobusy jsou třínápravové, přičemž umožní převézt 65 sedících a 38 stojících pasažérů.

10:38 / 21. března 2023
BusLine veřejnosti ukázal svých pět nových dálkových autobusů i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: BusLine.

Očekávám, že naši cestující další pokrok v cestovním komfortu ocení

Michal Hanč, jednatel zastřešující organizace BusLine Holding nové autobusy řekl: "Dálkové linky spojující turistické atrakce Libereckého kraje s hlavním městem jsou naší výkladní skříní. Cítili jsme už nějakou dobu, že existuje prostor pro další zvýšení komfortu cestujících a hledali jsme vůz, který by náročným požadavkům této linky vyhovoval. Očekávám, že naši cestující další pokrok v cestovním komfortu ocení. Předpokládám i spokojenost našich municipálních partnerů, především Libereckého kraje. Vozy splňují veškeré nároky PID i IDOL, jsou kompletně klimatizovány, sedadla jsou vybavena bezpečnostními pásy."

"Za tyto nové komfortní autobusy jsem samozřejmě rád, protože budou mimo jiné obsluhovat linky PID 700, 720 a 730 a i díky nim bude cestování do Libereckého kraje komfortní a bude plně odpovídat očekávání a požadavkům ze strany cestujících," uvedl ředitel IDSK Zdeněk Šponar. Nové autobusy Mercedes Intouro mají osmistupňovou automatizovanou převodovku, tři nápravy (poslední řiditelná) a jsou v plném rozsahu klimatizované. Jde o již třetí generaci tohoto populárního dálkového autobusu z produkce Mercedesu a dodavatelem je místní zastoupení EvoBus.

Dopravní skupina BusLine je součástí první pětky autobusových dopravců v České republice. Má 30 letou tradici, disponuje 700 autobusy, zaměstnává přes 1000 lidí a ročně ujede 35 milionů kilometrů. Základnu má v Libereckém kraji, ale své služby poskytuje i v krajích Královéhradeckém, Pardubickém a Jihočeském, své komerční linky pak provozuje i mezi Prahou a městy či horami na severu Čech.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru