Otevřít menu
Doprava dnes
-

ČD-Telematika v loňském roce zvýšila zisk na 109,7 mil. Kč!

Telekomunikační firma ČD-Telematika, dceřiná společnost Českých drah, v loňském roce přes pokračující pandemii zvýšila zisk na 109,7 milionu korun, což je meziročně o skoro 40 procent více. O 21 procent stouply tržby společnosti na 2,03 miliardy korun.

13:34 / 5. května 2022
ČD-Telematika v loňském roce zvýšila zisk na 109,7 mil. Kč! i

Foto: Ilustrační fotka (České dráhy).

K lepšímu hospodářskému výsledku přispěla podle společnosti odlišná struktura tržeb a také úspor, jak variabilních, tak fixních nákladů, a to i přes neplánované výdaje například kvůli pandemii. Tržby společnosti jsou rekordní, k jejich nárůstu podle firmy přispěly hlavně zakázky na instalaci evropských vlakových zabezpečovacích systémů ETCS.

Právě dodávka mobilní části zabezpečovače ETCS pro České dráhy a ČD Cargo je pro ČD-Telematiku stěžejním obchodním projektem. Vedle toho se firma podle zprávy loni soustředila na poskytování servisu, údržby a výstavby telekomunikačních infrastruktur a velkoobchodní telekomunikační služby.Společnost dále rozvíjela i nové obchodní příležitosti v tzv. internetu věcí a silniční telematice.

ČD-Telematika v současnosti hledá svého nového šéfa, který by ve funkci nahradil Michala Krapince. Ten se v závěru března stal novým předsedou představenstva a generálním ředitelem Českých drah.

ČD-Telematika nabízí ICT služby státním i soukromým organizacím, zejména internetové, datové a telekomunikační služby. Firma působí také v dopravě, kde spolupracuje s Českými drahami na vybavení vlaků bezpečnostními technologiemi. Firma zaměstnává přes 500 lidí, patří do skupiny Českých drah.

 

Publikoval: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru