Otevřít menu
Doprava dnes
-

Celníci Královéhradeckého kraje při kontrolách známek na dálnici vybrali na pokutách téměř čtvrt milionu

Ve čtyřech kontrolních dnech měsíce února vybrali celníci Královéhradeckého kraje na pokutách od řidičů téměř čtvrt milionu korun. Stalo se tak v rámci celostátní kontrolní akce s názvem „EDZ 2022“ zaměřené na kontrolu vozidel podléhajících časovému poplatku.

13:07 / 13. března 2022
Celníci Královéhradeckého kraje při kontrolách známek na dálnici vybrali na pokutách téměř čtvrt milionui

Foto: CÚ KHK

"Celníci oddělení zpoplatněných komunikací a mobilního dohledu v rámci kontrolních akcí na dálnici D 11 odhalili 136 řidičů vozidel do 3,5 tuny, kteří zpoplatněný úsek využili bez toho, aniž by uhradili elektronickou dálniční známku," informovala mluvčí celního úřadu pro Královéhradecký kraj Jitka Fajstavrová.

Data celníci získávali především ze senzoriky na rozpoznávání tabulek registrační značky umístěné na mýtných branách. Informace vyhodnocovali na tabletech, které jsou součástí mobilních sad pro kontrolu časového zpoplatnění. Informované hlídky potom vytipované automobily naváděly na kontrolní stanoviště s důrazem na aktuální podmínky a zajištění maximální bezpečnosti pro účastníky silničního provozu.

Dalších takřka 22 tisíc korun vybrali celníci od dvaatřiceti osob, které neuhradily uložené dopravní pokuty. Vysvětlili jim další postup, v případě, že tak neučiní. "Pouze u jednoho z řidičů, jenž nedoplatek na místě neuhradil, využili svého nového oprávnění a zadrželi mu tabulky registrační značky, které si na Celním úřadu pro Královéhradecký kraj vyzvedl následně po provedené úhradě," dodala Jitka Fajstavrová.

Únorové kontrolní akce se zúčastnilo všech 13 celních úřadů, v jejichž působnosti jsou zpoplatněné komunikace. Zapojilo se 439 příslušníků celní správy. Nasazeno bylo 212 služebních vozidel. Během celorepublikové akce bylo zjištěno 1292 porušení v oblasti elektronických dálničních známek. Úhrnná výše uložených pokut činila skoro dva miliony korun.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: www.hradecky.denik.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru