Otevřít menu
Doprava dnes
-

Certifikace systémů managementu podle ISO 9001, tuto akreditaci získal Výzkumný Ústav Želeniční

Výzkumný Ústav Železniční, a.s. (VUZ) získal akreditaci pro certifikaci systémů managementu podle ISO 9001. Toto osvědčení o akreditaci č. 248/2022 znamená pro Výzkumný Ústav Železniční významný posun ke splnění cíle, přičemž se VUZ snaží stát vyhledávaným partnerem v oblasti certifikace systémů managementu v železničním odvětví.

18:07 / 6. července 2022
Certifikace systémů managementu podle ISO 9001, tuto akreditaci získal Výzkumný Ústav Želeničníi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj fotky: VUZ.

VUZ rozšířil certifikací své portfolio zákaznických služeb

VUZ rozšířil certifikací své portfolio zákaznických služeb, za nimiž stojí znalosti a zkušenosti interních technických expertů společnosti v jednotlivých železničních segmentech.

Nezávislí odborníci Certifikačního orgánu systémů jakosti VUZ jsou na základě nové akreditace připraveni provést zákazníky všemi kroky procesu certifikace ISO 9001 mimo jiné v oblasti dopravy, železničního strojírenství, stavebnictví nebo profesního vzdělávání.

Výzkumný Ústav Železniční, a.s. – evropský lídr v železničním zkušebnictví a certifikaci

Výzkumný Ústav Železniční, a.s. (VUZ) je společností specializovanou na poskytování odborných služeb a komplexních řešení v oblasti posuzování, certifikace a zkušebnictví železničních vozidel, železničních systémů a drážní dopravy.

Zákazníky VUZ jsou výrobci kolejových vozidel a komponentů pro železniční systémy a drážní dopravu, vlastníci železniční infrastruktury, provozovatelé dráhy i drážní dopravy, státní orgány a instituce, a to jak v tuzemsku, tak v zahraničí.

Systém managementu kvality (QMS) je osvědčeným nástrojem pro řízení firem a je výrazně orientován na zjišťování a plnění potřeb a požadavků zákazníků, slouží k optimalizaci řízení firem, jednoznačnému vymezení pravomocí a odpovědností pracovníků na jednotlivých stupních řízení a odstranění duplicit v rozhodování. Zásady a nástroje systému managementu kvality stanoví mezinárodní norma ISO 9001. QMS je univerzálním nástrojem pro majitele a vedení společností k řízení firmy, ke zvýšení ziskovosti.

Publikoval: Petr Dejnožka (Zdroj: VUZ)

zpět na články

inzerce

nahoru