Otevřít menu
Doprava dnes
-

České dráhy reagují na opravu Barrandovského mostu! Posílí kvůli tomu vlaky mezi Braníkem a Zbraslaví

České dráhy od pondělí posílí v pracovní dny kvůli opravě Barrandovského mostu v Praze železniční dopravu mezi Zbraslaví, Modřany a Braníkem. U dopravce si to vyžádaly úřady, které si spoje objednávají. Opatření potrvá zatím do konce června.

14:07 / 13. května 2022
České dráhy reagují na opravu Barrandovského mostu! Posílí kvůli tomu vlaky mezi Braníkem a Zbraslavíi

Foto: Ilustrační fotka (zdroj: E15).

Podle dopravce by větší využití vlaků v metropoli i jejím okolí mohlo pomoci ulevit kolonám v hlavním městě. Dnes o tom informovaly České dráhy. Oprava Barrandovského mostu začne v pondělí.

Dráhy nasadí posilové spoje mezi stanicemi ve Zbraslavi a Braníkem. Ve špičce pojedou motorové soupravy na této trase každou čtvrthodinu. Na zastávce v Modřanech a ve stanici Braník bude podle dopravce možný přestup na další spoje MHD, především pak na tramvajové linky do centra Prahy.

Opravy Barrandovského mostu potrvají letos 110 dní


Kromě toho by dopravě měly podle drah pomoci příměstské linky. Jde například o spoje linek S1 do Českého Brodu a Úval, S9 do Mnichovic a Říčan nebo S4 do Kralup nad Vltavou. V půlhodinových intervalech by měly jezdit také spoje linek S8 a S88 na trati Posázavského pacifiku do Vraného nad Vltavou a Skochovic a jednou za hodinu pak budou pokračovat do Měchenic, Čísovic nebo do Davle a Čerčan.

Provoz posilových vlaků bude podle dohody drah s úřady zatím trvat do konce června, následně se vyhodnotí jejich obsazenost a podle toho se rozhodne o jejich dalším provozu.

Práce na opravě Barrandovského mostu začnou v sobotu, kdy silničáři vyznačí dopravní omezení. Těžká technika přijede na místo v neděli a samotná oprava začne v pondělí. Opravy jsou rozděleny do několika let. Letos potrvají 110 dní. Most z roku 1983 je součástí městského okruhu a denně jej přejede na 140.000 aut. Dosud nebyl opravován.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru