Otevřít menu
Doprava dnes
-

České silnice stále bezpečnější? Počet úmrtí při nehodách v srpnu klesl

Nepříjemná čísla počtu úmrtí na českých silnicích klesají, alespoň tomu tak bylo v měsíci srpnu. Červencový nárůst nepokračoval, srpen byl na českých silnicích klidnější. V srpnu při dopravních nehodách v Česku zemřelo zatím 55 lidí, o dva méně než loni. Obětí od počátku roku je 302, loni do konce srpna jich bylo o 18 více. Předběžná čísla sdělil ČTK šéf dopravní policie Jiří Zlý.

15:15 / 2. září 2021
České silnice stále bezpečnější? Počet úmrtí při nehodách v srpnu klesl

V srpnu do pondělka policie v Česku eviduje víc než 8000 dopravních nehod, o desetinu méně než loni. Těžce se při nich zranilo přes 150 lidí, proti loňskému srpnu je to pokles asi o čtvrtinu. Ubylo také nehod, ve kterých hrál roli alkohol.

Tisícovka těžce zraněných od počátku roku je stejně jako 302 usmrcených při nehodách méně než loni do konce srpna. Mezi měsíci je srpnová bilance nejtragičtější, dosud nejvíc obětí připadalo na červenec, konkrétně 48. Nejméně lidí letos při dopravních nehodách zemřelo v lednu a dubnu, shodně 25.

Ve třech srpnových dnech letos na českých silnicích zahynulo po čtyřech lidech, další tři dny si vyžádaly po třech obětech, vyplývá z průběžných policejních statistik. Poslední dvě úmrtí jsou z posledního srpnového dne. Jedno policie zaznamenala podle Zlého dopoledne na Přerovsku, odpoledne na výjezdu z Karlových varů na Prahu zemřel člověk při střetu osobního vozu s nákladním.

V loňském roce si nehody na českých silnicích vyžádaly 460 obětí, což byl nejnižší počet od roku 1961, kdy policisté začali sestavovat ucelené statistiky nehod. Důvodem byla opatření související s epidemií koronaviru, která loni hlavně na jaře a pak také na podzim výrazně utlumila provoz. Věřme, že tato statistika bude mít i nadále klesající tendenci.

Zdroj: ČTK

zpět na články

inzerce

nahoru