Otevřít menu
Doprava dnes
-

Cyklostezka v Brně okolo Svratky bude při stavbách na nábřeží z části průjezdná

Páteřní cyklostezka v Brně okolo Svratky od 15. února není zcela uzavřena kvůli stavbě protipovodňových opatření a úpravám nábřeží, jak minulý týden uvedlo město na webu Kopeme za Brno.

19:42 / 15. února 2022
Cyklostezka v Brně okolo Svratky bude při stavbách na nábřeží z části průjezdnái

Foto: archiweb.cz

Podmínkou pro stavbu bylo zachování průjezdnosti alespoň v jednom směru, cyklisté také mohou využít místní komunikace v okolí, uvedla pro ČTK mluvčí magistrátu Anna Dudková. Aktuální omezení potrvají do 17. dubna a další se budou teprve upřesňovat.

Stavební práce se nyní dotýkají jeden a půl kilometru dlouhého úseku cyklostezky od Táborského nábřeží až po podjezd pod železniční tratí u Uhelné ulice. Město také minulý týden informovalo, že od Renneské mají být uzavřené cyklostezky na obou březích, nicméně jedna ze dvou tras by měla být vždy průjezdná. Pravobřežní cyklostezku také hodně využívají pěší, kteří míří od haly Rondo do Justičního areálu a do Spielberk Office Centre.

Částečné omezení je nutné i kvůli bezpečnosti cyklistů a chodců


Podle Dudkové je situace s cyklostezkou komplikovaná kvůli tomu, že stavební technika nemá příliš prostoru k tomu, aby se jí vyhnula. Stezka vede těsně vedle řeky a částečné omezení je nutné i kvůli bezpečnosti cyklistů a chodců. Navíc se mezi řekou a cyklostezkou prořezává a kácí zeleň. Práce mají být kompletně hotové až na konci října příštího roku.

Stavba omezí i silniční dopravu na Poříčí a v Bauerově ulici, v části těchto ulic budou průjezdné místo čtyř pruhů pouze dva.

 

Publikoval: Jakub Cimburek (Zdroj: ČTK)

Cyklostezka v Brně okolo Svratky bude při stavbách na nábřeží z části průjezdná Foto: Brno na kole.
zpět na články

inzerce

nahoru