Otevřít menu
Doprava dnes
-

DHL Freight v ČR reaguje na vývoj na dopravním trhu zvýšením cen

DHL Freight, jeden z největších poskytovatelů logistických služeb a přední silniční nákladní přepravce v Evropě, oznamuje, že je v důsledku vývoje na dopravním trhu a s tím spojeným růstem nákladů na zajištění přeprav nucen přistoupit k úpravě cen.

22:14 / 10. září 2021
DHL Freight v ČR reaguje na vývoj na dopravním trhu zvýšením cen

Cílem je i nadále poskytovat nejvyšší kvalitu a standard služeb pro všechny zákazníky. Letošní rok se v oboru nákladní silniční přepravy nese ve znamení rekordní poptávky po dopravních kapacitách. Narušené dodavatelsko-odběratelské řetězce přináší výzvy v plánování materiálových a zbožových toků, jak z pohledu množství, tak časování. Toto, spolu s přetrvávajícím nedostatkem řidičů, způsobuje omezenou dostupnost volných dopravních kapacit, a to na celém evropském trhu.

Na růst nákladů na zajištění přeprav mají vliv i další faktory. Dramatický růst ceny pohonných hmot, vývoj míry inflace a v neposlední řadě také dopady restrikcí způsobených pandemií Covid-19.

DHL Freight každoročně investuje do informačních technologií, rozvoje přepravní sítě, zákaznického servisu a inovativních projektů v oblasti udržitelné logistiky. „Našim zákazníkům tak můžeme nabídnout lepší kvalitu poskytovaných služeb, zkrátit přepravní časy nebo zajistit potřebné kapacity během každoroční hlavní sezóny. Rovněž ale musíme sledovat situaci na dopravním trhu. Rostoucí poptávka po silniční přepravě, která je dokonce vyšší než v roce 2019, tedy před zavedením restrikcí spojených s pandemií Covid-19, a nedostatek řidičů, jsou jasnými signály výrazného nedostatku dopravních kapacit i v následujícím období. Zvýšení cen za přepravní služby je nutnou a pochopitelnou reakcí na zvyšující se náklady a je základem k zajištění takové úrovně služeb, kterou naši zákazníci znají a které věří“, říká Vít Návrat, Managing Director Central Eastern Europe DHL Freight.

Profil společnosti DHL

DHL je vedoucí globální značkou v celém odvětví logistiky. Naše DHL rodina divizí nabízí bezkonkurenční portfolio logistických služeb od národního a mezinárodního doručování balíků, posílání a celkové řešení pro internetové obchodníky, mezinárodní expresní, silniční, leteckou a námořní přepravu až po řízení dodavatelského řetězce. S téměř 400 000 zaměstnanci ve více než 220 zemích a teritoriích spojuje DHL lidi a obchod bezpečně a spolehlivě, umožňuje globální tok obchodu. Se specializovanými řešeními pro rostoucí trhy a odvětví včetně technologií, odvětví lékařské vědy a zdravotní péče, energetický průmysl, automobilový průmysl a maloobchod, s prokázaným závazkem a s bezkonkurenční přítomností na rozvíjejících se trzích je DHL rozhodně “Logistickou společností pro celý svět.”

DHL je součástí skupiny Deutsche Post DHL. V roce 2020 skupina generovala tržby přes 66 miliard eur. Cílem skupiny Deutsche Post DHL je dosáhnout logistiky s nulovými emisemi do roku 2050.

Divize DHL Freight CZ, jeden z největších poskytovatelů logistických služeb, nabízí svým zákazníkům komplexní řešení jejich přepravních potřeb. To zahrnuje řešení pro mezinárodní a vnitrostátní přepravy, celovozové přepravy, konsolidaci kusových zásilek v Evropě a mimo ni, projekty interní logistiky. DHL Freight CZ zajišťuje svým klientům také rychlé celní odbavení, poradenství, outsourcing a skladování.

zpět na články

inzerce

nahoru