Otevřít menu
Doprava dnes
-

Do vlaků Českých drah jsou postupně instalovány nové prodejní terminály

České dráhy začaly do svých vlaků instalovat nové zařízení MOPAJ, které kromě zakoupení jízdenky umožňuje cestujícím také třeba dobití elektronické peněženky.

16:54 / 3. března 2024
Do vlaků Českých drah jsou postupně instalovány nové prodejní terminályi

Foto: Prodejní terminál MOPAJ. Zdroj: Archiv ČD

Společnost České dráhy nainstalovala do svých vlaků ve Zlínském kraji novou generaci zařízení MOPAJ. Nové prodejní terminály budou postupně uvedeny do chodu i v dalších krajích. V letošním roce by se měly s novými automaty setkat cestující i v Pardubickém kraji (ve vozech RegioSpider a Regionova). Následovat bude kraj Jihočeský, Středočeský, Ústecký a Liberecký. V Plzeňském kraji jsou aktuálně nainstalována nová zařízení MOPAJ ve vybraných stanicích.

Co je MOPAJ?

MOPAJ je zkratka pro MObilní Prodejní Automat Jízdenek. Jedná se o samoobslužný automat, jež slouží především k zakoupení jízdenek ve vlaku. Ve srovnání se starším modelem nabízí nové automaty mnoho vylepšení. Jako příklad můžeme uvést zcela přepracovaný model nabídky jízdného a procesu nákupu.

Zákazník si na novém prodejním automatu může vyhledat spojení a zakoupit jízdenky v rámci kraje i mimo něj. Zařízení cestujícím rovněž umožňuje i další funkce, jako např. možnost nabít si elektronickou peněženku na In Kartě nebo kartě IDS.

Obsluha terminálu je jednoduchá a intuitivní, a nabízí tak zákazníkům především rychlý způsob nákupu jízdenek.

Instalace terminálů ve Zlínském kraji

Nové prodejní terminály byly zatím instalovány pouze ve Zlínském kraji, konkrétně jde o 16 zařízení, které se objevily ve vlacích RegioShark a Regionova. V přípravě je dále instalace automatů i do vozidel RegioPanter.

Zařízení umožňuje cestujícím zakoupit jak libovolnou jednotlivou jízdenku Integrované dopravy Zlínského kraje (IDZK), tak vybrané časové jízdenky. Spolu s tím si cestující mohou nabít elektronickou peněženku nebo zkontrolovat nahrané jízdenky na čipové kartě IDS (ZETKA a ODISka).

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: TZ ČD)

zpět na články

inzerce

nahoru