Otevřít menu
Doprava dnes
-

Dopravce Icelandair spustil přímé lety na Island

Dopravce Icelandair zahájil přímé lety do Keflavíku. Cestující tak mohou 4x týdně využít lety z Prahy na Island, který je často využíván i pro pohodlný přestup na cesty do Severní Ameriky.

13:49 / 5. června 2023
Dopravce Icelandair spustil přímé lety na Islandi

Foto: Dopravce Islandair nabízí 4x týdně lety na Island. Zdroj: prg.aero

Island, často označován jako „země ohně i ledu“, láká turisty na památky i tajemnou přírodu. Od začátku června sem nabízí pražské letiště 4x týdně letecké spojení.  Možnost přivítat na pražském letišti nového dopravce bere letiště jako důkaz atraktivity českého trhu.

„Nové přímé spojení letecké společnosti Icelandair podpoří nejen výjezdový cestovní ruch na Island, ale je také ideální pro přestup do široké sítě letecké společnosti Icelandair v Severní Americe. Díky tomuto novému spojení předpokládáme další posílení cestovního ruchu mezi Českou republikou a Spojenými státy nebo Kanadou,“ uvedl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Přístavní město Keflavík je vzdálené od hlavního města Islandu Reykjavík zhruba 50 km směrem na jihozápad. Dopravce Icelandair sem umožňuje přepravu každé úterý, čtvrtek, pátek a neděli. Pasažéři se proletí letounem Boeing 737 MAX8 s kapacitou 160 cestujících.

„Jsme rádi, že můžeme do našeho rozsáhlého letního letového řádu přidat i Prahu. Jde o destinaci, která je známá uměním, kulturou a historií. Je to poprvé, co nabízíme pravidelné lety do Prahy, a vidíme velké příležitosti v pohodlných přestupech na naše lety do a ze Severní Ameriky. Můžeme tak zvýšit propojení mezi oběma trhy a zároveň propojit obyvatele Islandu a Prahy,“ popsal Bogi Nils Bogason, generální ředitel společnosti Icelandair.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: prg.aero)

Dopravce Icelandair spustil přímé lety na Island Foto: Letoun Boeing 737 MAX8. Zdroj: prg.aero. Dopravce Icelandair spustil přímé lety na Island Foto: Lety do Keflavíku byly zahájeny 1. června. Zdroj: prg.aero.
zpět na články

inzerce

nahoru