Otevřít menu
Doprava dnes
-

Dopravní podniky se zapojí do květinového dne

I v letošním roce se dopravní podniky a SDP ČR stanou partnerem Českého dne proti rakovině. V jedenácti městech budou v MHD vylepené informační plakáty o kampani. Tři dopravní podniky pak ve svých informačních centrech budou prodávat žluté kytičky.

8:09 / 29. dubna 2023
Dopravní podniky se zapojí do květinového dnei

Foto: I v letošním roce se SDP ČR stane partnerem Českého dne proti rakovině. Zdroj: SDP ČR

Dopravní podniky a Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) se v tomto roce opět zapojí do Českého dne proti rakovině. Od 10. do 14. května si na informačních centrech v Brně, Ostravě a Českých Budějovicích zájemci budou moci koupit žluté kytičky, a podpořit tak již tradiční sbírku.

„V našem sdružení jsou všechny velké dopravní podniky, takže charitativní projekty, které podporujeme, mají díky tomu plošnou propagaci napříč celou republikou. S Ligou proti rakovině spolupracujeme každoročně a věřím, že i letos bude mít naše spolupráce velký přínos,“ uvedl Tomáš Pelikán, předseda SDP ČR.

Informace o Českém dni proti rakovině zprostředkují cestujícím letáky vyvěšené ve vozech MHD. Dopravní podniky plánují vylepit letáky i ve svých provozovnách, některé podniky využijí dokonce LCD panely. Chybět nebude ani propagace na sociálních sítích.

„Letáky dáme do autobusů a o sbírce budeme informovat na Facebooku. Kromě toho nakoupíme žluté kytičky pro všechny naše řidiče,“ informoval Lukáš Siřínek, ředitel Dopravního podniku Karlovy Vary.

V letošním roce pořádá Liga proti rakovině sbírku zaměřenou na prevenci nádorů průdušek a plic. Ke každé zakoupené kytičce tak dárce dostane i leták s informacemi, jak snížit riziko tohoto onemocnění.

Tisíce dobrovolníků vyrazí do ulic ve žlutých tričkách nabízet kytičky ve středu 10. května 2023. Na pevných prodejních místech lze kytičky nabízet až do neděle 14. května 2023.

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru