Otevřít menu
Doprava dnes
-

Došlo k představení nové severoamerické železniční křižovatky

Skupina COSTEP představuje severoamerickou železniční křižovatku. Uprostřed severoamerického dodavatelského řetězce se nachází Region Rio Texas, který je více než všestranný. Leží v něm významné hraniční přechody mezi USA a Mexikem, mezinárodní letiště, hlubokomořské přístavy a mezistátní dálnice. To je skvělý dopravní uzel pro obchod.

10:47 / 17. srpna 2022
Došlo k představení nové severoamerické železniční křižovatky

Rio South Texas nabízí robustní mezinárodní železniční infrastrukturu 1. třídy

Také napojení regionu na severoamerickou železniční síť 1. třídy umožňuje vývoz a dovoz stovek milionů výrobků každý rok. Tato železniční přípojka společně s možnostmi, které poskytuje dohoda Spojené státy – Mexiko – Kanada (USMCA), dále posiluje logistické výhody, které Rio South Texas nabízí výrobcům a poskytovatelům logistických služeb sídlícím v regionu.

Rio South Texas nabízí robustní mezinárodní železniční infrastrukturu 1. třídy provozovanou v USA prostřednictvím společností Union Pacific Railroad a BNSF Railway Co., v Mexiku prostřednictvím Kansas City Southern de Mexico a na krátkých lokálních tratích prostřednictvím Brownsville & Rio Grande International Railroad (BRG), Border Pacific Railroad a Rio Valley Switching. BRG ročně hlásí tisíce odbavených vagonových nákladů (jen v roce 2019 přes 40.000). Kvalitu železniční dopravy v Rio South Texas brzy posune na vyšší úroveň připravovaná fúze společností Canadian Pacific a Kansas City Southern, která zajistí efektivnější služby napříč USA, Mexikem a Kanadou. Díky angažovanému zapojení společností Canadian Pacific a Kansas City Southern v našem regionu tak můžeme v budoucnu očekávat další nárůst objemu obchodů.

Nákladní železnice zároveň slouží jako výkonné spojení s ostatními logistickými možnostmi v okolí. Krátké železniční tratě navazují na místní námořní přístavy, což usnadňuje vodní dopravu po vnitrozemské vodní cestě Gulf Intracoastal Waterway (která sama o sobě slouží k přepravě více než 500 milionů tun nákladu) a přes Mexický záliv i po světových mořích. Železnice v regionu Rio South Texas nabízejí také intermodální spojení s mezistátní dálniční dopravou a leteckou nákladní dopravou, která spojuje region se zbytkem světa. Mezinárodní letiště Valley v Rio South Texas se řadí mezi 80 nejvýznamnějších letišť v USA v oblasti letecké nákladní dopravy.

COSTEP podporuje regionální prosperitu přidáním strategického rámce pro hospodářský rozvoj. Tento rámec je založen na datech a je ověřený trhem, se silným důrazem na vytváření pracovních míst a budování regionálního zdroje talentů. To vše směřuje k cíli vytvoření účinného kruhu vzdělávání a zaměstnanosti, který povede k udržitelnému hospodářskému růstu a prosperitě regionu a jeho občanů.

Publikoval: Petr Dejnožka (Zdroj: COSTEP a ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru