Otevřít menu
Doprava dnes
-

Estonská loď ztroskotala u Oděsy. Bangladéšské plavidlo bylo terčem útoku

U ukrajinského přístavu Oděsa ztroskotala estonská nákladní loď Helt. Čtyři členové jsou nezvěstní, dva se zachránili, informoval podle agentury Reuters manažer společnosti, jíž plavidlo patří. Při útoku na bangladéšskou loď v ukrajinském přístavu Olvija jeden člen posádky zemřel. Dalších 28 lidí na palubě je v pořádku.

8:04 / 4. března 2022
Estonská loď ztroskotala u Oděsy. Bangladéšské plavidlo bylo terčem útokui

Foto: pixabay.com

"Loď se definitivně potopila," sdělil Igor Ilves, manažer společnosti Vista Shipping Agency sídlící v Tallinnu. Této společnosti loď Helt patřila. Podle něho stihli dva členové posádky nastoupit do záchranných člunů. O čtyřech dalších neví, kde jsou. Loď podle Ilvese mohla najet na minu.

Terčem útoku se v Olvije stala nákladní loď vlastněná bangladéšskou státní společností Bangladesh Shipping Corporation (BSC).

"Loď se stala terčem útoku, byl zabit jeden inženýr. Není jasné, zda šlo o pumu nebo raketu, ani která strana útok vedla," řekl Pijuš Dutta, šéf BSC. Zástupce Ministerstva zahraničí v Dháce sdělil, že plavidlo zasáhla raketa.

Stanice India Today uvedla, že podle ukrajinských médií byla loď zasažena střelou vypálenou ruskými jednotkami.

Poté, co minulý týden začala ruská invaze na Ukrajinu, uvázla Loď Banglar Samriddhi v přístavu Olvija. Olvija leží na řece Jižní Bug, nedaleko jejího ústí do Černého moře. Tvoří součást Mykolajivské oblasti na jihu Ukrajiny.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru