Otevřít menu
Doprava dnes
-

FedEx Express hlásí vynucenou změnu! Jeho prezident Colleran odchází do důchodu

Prezident a generální ředitel společnosti FedEx Express Donald F. Colleran odchází 31. prosince tohoto roku do důchodu. Nástupcem bude jmenován Richard W. Smith.

18:51 / 11. března 2022
FedEx Express hlásí vynucenou změnu! Jeho prezident Colleran odchází do důchodui

Foto: FedEx Express

FedEx Corp. (NYSE: FDX) ve čtvrtek oznámila, že Donald F. Colleran, prezident a generální ředitel společnosti FedEx Express, po téměř 40 letech vynikající kariéry ve společnosti FedEx odejde k 31. prosinci 2022 do důchodu. Nástupcem Collerana ve funkci prezidenta a generálního ředitele společnosti FedEx Express bude Richard W. Smith, regionální prezident pro Ameriku a výkonný viceprezident pro globální podporu.

Od roku 1989, kdy nastoupil ze společnosti Flying Tigers při její akvizici společností FedEx, Colleran ve společnosti FedEx zastával několik klíčových vedoucích funkcí. V roce 1992 se přestěhoval do Tokia a zahájil dvanáctiletou globální kariéru v oblasti mezinárodního prodeje a řízení provozu. Práce ho zavedla z Tokia přes Hongkong až do Toronta, kde působil jako prezident společnosti FedEx Express Canada. Colleran byl jedním z průkopníků firemního mezinárodního obchodu a pomohl položit základy významného růstu portfolia společnosti FedEx v tomto sektoru. Následně působil jako seniorní viceprezident pro mezinárodní prodej a v roce 2017 byl jmenován výkonným viceprezidentem a ředitelem prodeje společnosti FedEx Corp. Do své současné funkce prezidenta a generálního ředitele společnosti FedEx Express nastoupil v roce 2019.

Nesmazatelná stopa! Pozoruhodné strategie globálního růstu


„Od zavádění nových funkcí pro naše zákazníky až po vedení našeho globálního týmu FedEx Express v některých z nejnáročnějších období, včetně pandemie covid-19, se Don zásadním způsobem podílel na vytváření a realizaci naší pozoruhodné strategie globálního růstu,“ řekl prezident a provozní ředitel společnosti FedEx Corp Raj Subramaniam. „Během své kariéry prokázal neochvějnou oddanost našim zákazníkům a členům našeho týmu. Velmi si Dona vážím a cítím k němu hlubokou úctu za to, že během svého působení ve společnosti FedEx dokázal mnohé změnit, zejména jako neochvějný zastánce naší světově proslulé kultury. Kromě působivých obchodních výsledků za několik desetiletí Don zanechává odkaz v podobě mentorství a budování neuvěřitelného týmu vedoucích pracovníků, kteří jsou připraveni posunout podnikání společnosti Express na další úroveň. Po jeho dlouhé a význačné kariéře mu v důchodu přejeme hodně štěstí.“

Richard W. Smith se stane prezidentem a zvoleným generálním ředitelem společnosti FedEx Express 1. dubna 2022 a plných povinností se ujme 1. září 2022. Colleran zůstane ve společnosti FedEx Express jako výkonný poradce generálního ředitele do konce prosince, aby pomohl zajistit hladký přechod odpovědností.

Smith nastoupil do společnosti FedEx v roce 2005. Předtím působil jako prezident a generální ředitel FedEx Logistics. Zastával i řadu vedoucích pozic ve vědeckých oblastech.

 

Publikoval: Mgr. Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

FedEx Express hlásí vynucenou změnu! Jeho prezident Colleran odchází do důchodu Foto: FedEx Express.
zpět na články

inzerce

nahoru