Otevřít menu
Doprava dnes
-

Fiala: Končí povinnost nosit roušky a respirátory v hromadné dopravě

Od včerejší půlnoci skončila povinnost nosit kvůli šíření koronaviru roušky a respirátory v hromadné dopravě. Premiér Petr Fiala (ODS) to oznámil na tiskové konferenci po jednání vlády. Zakrývání dýchacích cest zůstává dál povinné jen ve zdravotnických zařízeních a lůžkových zařízeních sociální péče.

8:50 / 14. dubna 2022
 Fiala: Končí povinnost nosit roušky a respirátory v hromadné dopravěi

Foto: Iveta Lhotská

"Po dvou letech máme možnost si užít normální Velikonoce bez omezení a opatření. Přesto prosíme všechny, aby se nadále chovali rozumně a zodpovědně," uvedl Fiala. Ministr Válek už dopoledne při příchodu na jednání vlády uvedl, že nošení respirátorů dál doporučuje v místech, kde je větší koncentrace lidí.

Vládě podle premiéra zmírnění opatření umožnila zodpovědnost občanů, očkování, správně nastavená opatření a klesající počty nových případů koronaviru. Lidé tak mohou odložit respirátory a roušky v hromadné dopravě.

Pražský dopravní podnik používání respirátorů či roušek cestujícím ve veřejné dopravě nadále doporučuje, i když už nebude povinné. V tramvajích, autobusech nebo u vstupů do metra proto hodlá ponechat samolepky upozorňující na zakrytí dýchacích cest. Dopravce chce tímto způsobem apelovat na odpovědnost a vzájemně ohleduplné chování cestujících, uvedl na webu.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru