Otevřít menu
Doprava dnes
-

Tým Dukly zazářil ve finále světového poháru v přesnosti přistání

24.-26. září 2021 se ve švýcarském Locarnu konalo finále světového parašutistického poháru v přesnosti přistání. Neztratili se ani čeští zástupci

16:23 / 4. října 2021
Tým Dukly zazářil ve finále světového poháru v přesnosti přistání

Českou republiku reprezentovaly ve Švýcarsku i dva parašutistické týmy Dukly. Tým Dukly 2 byl aktuálně na prvním místě a Dukla 1 na druhém. Během pátku 24.9. a soboty 25.9. se podařilo odskákat 7 kol ve slunečném počasí. Večer se konal briefing, na kterém se mělo rozhodnout, zda kvůli velice špatné předpovědi na neděli se bude pokračovat osmým kolem nebo se závod ukončí. 

Mezi jednotlivci nejvíce zářil Miloslav Kříž

Dukla 1 po druhém dni obsadila třetí místo (se ztrátou dvou centimetrů na první místo) a zároveň vedla Světový pohár. I přes špatné počasí bylo rozhodnuto pokračovat ve skocích také v neděli 26. září. Závěrečné kolo se několikrát přerušovalo kvůli dešti nebo velmi nízké oblačnosti. Nakonec se celé kolo dokončilo a Dukla 1 skončila na čtvrtém a Dukla 2 na sedmém místě. Díky tomu, že německý tým skončil na děleném prvním místě s týmem Itálie, odsunul Duklu 1 z celkového prvního místa SP.

Celkově tedy zvítězil německý tým o pouhých 5 bodů před Duklou 1 a 2 na společném druhém místě. V jednotlivcích byl nejlepší z našich Miloslav Kříž na třetím místě. V kategorii Master byl rovněž třetí Jiří Gečnuk.

Během měsíce října se Dukla přesune na dva tréninkové kempy do španělského skákacího střediska Empuria Brava. Zde se bude připravovat ve skupinové akrobacii na nadcházející vojenské MS, které se bude konat od 15.listopadu v katarském Dauhá.
 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: aeroklub.cz)

Tým Dukly zazářil ve finále světového poháru v přesnosti přistání .
zpět na články

inzerce

nahoru