Otevřít menu
Doprava dnes
-

FOTO: České dráhy na Vysočině obdržely nové RegioPantery

České dráhy (ČD) na Vysočině obdržely nové vlakové soupravy RegioPanter. Celkem do Kraje Vysočina dorazily dva nové vlaky. Tyto stroje budou obsluhovat v prvním květnovém týdnu tratě mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou a Havlíčkovým Brodem a Jihlavou!

9:42 / 2. května 2023
FOTO: České dráhy na Vysočině obdržely nové RegioPanteryi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ČD.

Nové elektrické jednotky určené pro Kraj Vysočina vyrábí Škoda Group

Moderní dvouvozové elektrické jednotky vyjedou v prvním květnovém týdnu na trať č. 250 mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou a také na trať č. 225 Havlíčkův Brod – Jihlava / Jihlava-město. Další čtyři tyto jednotky by měly na Vysočinu dorazit během letních měsíců, a kromě zmíněných linek obslouží i spoje mezi Havlíčkovým Brodem a Kolínem,“ prozradil tiskový mluvčí ČD Lukáš Kubát.

Nové elektrické jednotky určené pro Kraj Vysočina vyrábí Škoda Group. Jednotky RegioPanter jsou bezbariérové, nabízí pohodlné sedačky s dostatkem místa na nohy a je možné v nich nabíjet drobnou elektroniku nebo se připojit k Wi-Fi. České dráhy v rámci smlouvy s Krajem Vysočina investují do nákupu nových vozidel a zásadního zvýšení komfortu cestování přes 1,5 miliardy korun, kromě zmíněných RegioPanterů brzy vyjedou na tratě Vysočiny nové motorové jednotky RegioFox.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČD)

FOTO: České dráhy na Vysočině obdržely nové RegioPantery Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ČD.. FOTO: České dráhy na Vysočině obdržely nové RegioPantery Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ČD..
zpět na články

inzerce

nahoru