Otevřít menu
Doprava dnes
-

FOTOREPORT: Jak pokračují práce ŘSD na zkapacitnění silnice I/9 Nový Bor – Svor?

Stavba zkapacitnění silnice I/9 Nový Bor – Svor intenzivně pokračuje. Na čem ŘSD aktuálně pracuje? Ke zprovoznění tohoto zkapacitnění dojde na konci roku 2024. Zhotovitelem stavby je sdružení firem Eurovia CS, SaM silnice a mosty a Integra. Celková cena je 544 445 555 Kč bez DPH. Zahájení stavby proběhlo v srpnu roku 2022.

7:56 / 9. března 2023
FOTOREPORT: Jak pokračují práce ŘSD na zkapacitnění silnice I/9 Nový Bor – Svor?i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.

„Na stavbě zkapacitnění I/9 Nový Bor – Svor v místě mimoúrovňové křižovatky u Nového Boru se aktuálně chystáme na hlubinné založení nového mostu a probíhají zde přípravné práce pro vrtání pilot pilířů včetně odvozu vybouraného materiálu. Na prvním ekoduktu ve směru na Svor jsou základy mostu vpravo hotové a armují se opěry. Na druhém ekoduktu byla dokončena pilotáž mostu vlevo a nyní probíhají zemní práce v okolí pilot. Na zárubních zdí běží betonářské práce na základech a dříkách. Realizuje se také přeložka plynovodu a skrývka ornice. V minulém týdnu došlo ke zhotovení ochranných migračních bariér v délce 700 m, které obojživelníky bezpečně navádějí do přilehlých propustků a zabraňují tak jejich migraci přes stavbu,“ prozradila Dana Zikešová z týmu komunikace ŘSD. Řidiči stavbou projedou v obou směrech se sníženou rychlostí. Hlavní trasa se podle plánu zprovozní v červenci příštího roku.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ŘSD)

FOTOREPORT: Jak pokračují práce ŘSD na zkapacitnění silnice I/9 Nový Bor – Svor? Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.. FOTOREPORT: Jak pokračují práce ŘSD na zkapacitnění silnice I/9 Nový Bor – Svor? Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.. FOTOREPORT: Jak pokračují práce ŘSD na zkapacitnění silnice I/9 Nový Bor – Svor? Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.. FOTOREPORT: Jak pokračují práce ŘSD na zkapacitnění silnice I/9 Nový Bor – Svor? Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD..
zpět na články

inzerce

nahoru