Otevřít menu
Doprava dnes
-

Fotoreportáž: CDP Praha rozšíří oblast svého působení o více jak 100 kilometrů tratí!

CDP Praha rozšíří v letošním roce oblast svého působení o více jak 100 kilometrů tratí! Pražské centrální dispečerské pracoviště, které zajišťuje dálkové řízení železničního provozu na tratích Správy železnic, se v průběhu letošního roku rozroste o další 2 sály. 

5:14 / 17. ledna 2022
Fotoreportáž: CDP Praha rozšíří oblast svého působení o více jak 100 kilometrů tratí!i

Foto: Správa železnic

První sál je již připraven na dokončení a v současnosti jsou z něj řízeny stanice Praha-Uhříněves a Praha-Hostivař. Na začátku února bude na CDP zahájeno také přepojování modernizovaných stanic Praha-Vršovice a Praha-Zahradní Město. V cílovém stavu po dokončení modernizačních prací pak bude z nového sálu řízen celý úsek Říčany (mimo) – Praha hl. n. – Lysá nad Labem (mimo).

Druhý nový sál bude fungovat jako centrální řídící pracoviště pro IV. koridor v úseku Říčany – Horní Dvořiště. Dálkové řízení provozu bude zavedeno i na modernizovaných úsecích Votice – Sudoměřice u Tábora a Doubí u Tábora – Soběslav, kde bude provoz zahájen v létě letošního roku.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: Správa železnic)

Fotoreportáž: CDP Praha rozšíří oblast svého působení o více jak 100 kilometrů tratí! Foto: Správa železnic. Fotoreportáž: CDP Praha rozšíří oblast svého působení o více jak 100 kilometrů tratí! Foto: Správa železnic. Fotoreportáž: CDP Praha rozšíří oblast svého působení o více jak 100 kilometrů tratí! Foto: Správa železnic. Fotoreportáž: CDP Praha rozšíří oblast svého působení o více jak 100 kilometrů tratí! Foto: Správa železnic.
zpět na články

inzerce

nahoru