Otevřít menu
Doprava dnes
-

Společnost GWM představila nové chytré automobily

Společnost GWM představila na veleSpoletrhu IAA Mobility 2021 své nové vozy, aby získala výhodu prvního hráče na evropském trhu s novou energií.

11:15 / 13. září 2021
Společnost GWM představila nové chytré automobily

6. září byl v Mnichově oficiálně zahájen veletrh IAA Mobility 2021. Společnost GWM představila svou značku špičkových SUV WEY a novou značku energetických vozidel ORA.

V reakci na téma „Mobilní cesta k uhlíkové neutralitě" tohoto veletrhu automobilů představila společnost GWM své nové energetické modely, jako jsou WEY Coffee 01 PHEV a ORA 01CAT. Globální strategický model WEY Coffee 01 PHEV definuje zcela novou kategorii evropských chytrých vozů díky jedinečně dlouhé dojezdové vzdálenosti, chytrému řízení a chytré kabině. ORA 01CAT je dokonalou kombinací klasické retro estetiky a futuristické technologie, která evropským uživatelům přinese dosud nevídaný produktový zážitek. Oba modely společně pomohou společnosti GWM prozkoumat nový evropský trh s energetickými vozidly. Elektrifikace, uhlíková neutralita a udržitelnost se totiž staly hlavními trendy budoucího vývoje globálního automobilového trhu a společnost GWM již tyto příležitosti detekovala a s předstihem se na ně připravila. Není to tak dávno, co společnost SVOLT, partner společnosti GWM, vyvinula první bezkobaltovou baterii, která se následně začala sériově vyrábět a montovat do vozidel. Tím byla odstraněna závislost automobilových baterií na kobaltu a vyřešen celosvětový problém neobnovitelnosti kobaltových ložisek. Čistě elektrické SUV A+ pod značkou ORA je prvním vozidlem vybaveným bezkobaltovou baterií, které dosáhlo sériové výroby. Tento model SUV má za běžných provozních podmínek dojezd více než 600 km, přičemž si zachovává výhodu vysokého výkonu a zrychlení na 100 km dosáhne za 5 sekund. Kromě toho dosahuje vodotěsnosti IP67, má vysokou schopnost retence energie a rychle se zahřívá při nízké teplotě.

Společnost GWM se vždy držela konceptu „masivních investic" do výzkumu a vývoje v oblasti nových energií. Společnost GWM investovala do výzkumu a vývoje bezkobaltových lithiových baterií více než 500 milionů RMB. Více než 1 200 pracovníků výzkumu a vývoje a 120 odborníků na materiály a baterie provedlo přes 200 pilotních testů a více než 3 000 ověření elektrického výkonu, po čemž se jim konečně podařilo odstranit kobaltový prvek z materiálu anody a vytvořit baterie bez kobaltu. V příštích pěti letech plánuje společnost GWM investici ve výši 100 miliard RMB do výzkumu a vývoje v oblasti nových energií a inteligence s cílem vytvořit bezpečnější, ekologičtější a chytřejší produkty pro uživatele na celém světě.

Odborníci z oboru se domnívají, že bezkobaltová baterie společnosti GWM prolomila technologický monopol evropských zemí, Spojených států, Japonska a Jižní Koreje svou zásadní originální inovací a zahájila v oblasti nových energií éru bez kobaltu. V budoucnu bude společnost GWM v souladu s celosvětovým trendem v oblasti nových energií nadále zvyšovat investice do výzkumu a vývoje technologií v tomto odvětví, pokračovat v inovacích a pokroku a s dostatečnou silou a jistotou zaujme vedoucí postavení v oblasti nových energií.

zpět na články

inzerce

nahoru