Otevřít menu
Doprava dnes
-

Společnost GWM představila multifunkční bezpilotní vozidlo!

Společnost GWM představila technologické inovace na veletrhu China International Digital Economy Expo 2021

8:09 / 25. října 2021
Společnost GWM představila multifunkční bezpilotní vozidlo!

Společnost GWM se 6. září zúčastnila veletrhu China International Digital Economy Expo 2021 (CIDEE), kde představila několik modelů a inteligentních produktů, aby globálním uživatelům ukázala úspěchy v oblasti vědy a inteligentních technologií.

Společnost GWM na veletrhu navrhla dvě výstavní plochy, a to inteligentní a digitální výstavní plochu a plochu pro inteligentní řízení.

Velkou pozornost vzbudila zejména technologie Alcolock společnosti GWM vystavená v expozici inteligentních technologií a digitalizace. Tato technologie umožňuje sledovat hladinu alkoholu v krvi u řidiče pomocí „dechového alkoholového imobilizéru". Pokud řidič překročí maximální povolenou hranici alkoholu, toto jedinečné zařízení zabrání nastartování vozidla. Tato uživatelsky přívětivá inteligentní technologie zajišťuje uživatelům mnohem komplexnější bezpečnost jízdy.

Společnost GWM rovněž představila multifunkční bezpilotní vozidlo DV02, které bylo prvním nízkorychlostním multifunkčním vozidlem bez řidiče na světě využívajícím systém autonomního řízení L4. V prostředí, jako jsou chytré komunity a průmyslové parky, lze tento produkt využít k poskytování inteligentních doručovacích služeb uživatelům. Kromě toho společnost GWM předvedla robota „Follower 150 Loaded Robot", který byl schopen automatického následování, poskytování inteligentních hlasových pokynů a vyhýbání překážkám. Tento druh robota lze použít v domácnostech, hotelech, kancelářských budovách a dalších situacích, kde pomáhá uživatelům zvládnout přepravu těžkých nákladů díky svým výkonným funkcím samostatné jízdy, zvedání a přepravy.

Ovládání vozu, aniž by řidič musel držet volant?


Kromě špičkových produktů v části výstavy věnované inteligentním technologiím a digitalizaci představila společnost GWM na výstavní ploše pro inteligentní řízení také technologii autopilota.

ORA HAOMAO(pro čínský trh) představilo uživatelům nejnovější systém autonomního řízení L4. V simulovaném scénáři plynulé jízdy v zatáčce, když uživatel aktivoval funkci autopilota, vozidlo automaticky otáčelo volantem a upravovalo směr a rychlost jízdy v reálném čase podle tvaru zatáčky. Překvapivé je, že řidič může vůz ovládat, aniž by držel volant a aby během celého předváděcího procesu sešlápl plynový nebo brzdový pedál. Tyto podrobnosti mohou odrážet mimořádnou sílu společnosti GWM v oblasti autonomního řízení.

Vrcholem v oblasti inteligentního řízení bylo také automatické parkování předvedené modelem WEY Mocha (pro čínský trh). Když řidič aktivuje tuto funkci, vozidlo automaticky rozpozná označení parkovacího místa a chopí se řízení, řazení a brzdění. Po zaparkování v garáži se vozidlo automaticky vypne, zařadí se parkovací převodovka a aktivuje se elektronická parkovací brzda. Tyto praktické funkce pomáhají uživatelům vyřešit několik obtížných problémů, jako je paralelní parkování a parkování za pomoci zpátečky.

Během celé doby trvání výstavy přilákaly dvě výstavní plochy společnosti GWM tisíce návštěvníků. Ti se aktivně účastnili akcí na místě a užívali si pohodlných zážitků, které jim přinášejí inteligentní produkty společnosti GWM.

 

Autor: Bc. Jakub Cimburek (zdroj ČTK)

Zdroj fotek: GWM

Společnost GWM představila multifunkční bezpilotní vozidlo! .
zpět na články

inzerce

nahoru