Otevřít menu
Doprava dnes
-

Historický parní vlak vyjede v dubnu do Polska. Pardubický kraj připravil pro milovníky železnice zajímavou akci

Na jaře mohou milovníci jízd parním vlakem vyjet až do Polska. Pro zájemce je připraven výlet parním vlakem do polské Slezské Javořiny, kde si bude možné prohlídnout železniční muzeum. Akce se uskuteční 29. dubna.

7:33 / 24. února 2023
Historický parní vlak vyjede v dubnu do Polska. Pardubický kraj připravil pro milovníky železnice zajímavou akcii

Foto: Letos v dubnu se uskuteční další jízda parním vlakem do Polska. Zdroj: Pardubický kraj

V letošním roce nabídne Pardubický kraj milovníkům parních vlaků zajímavý program. Pro zájemce jsou připraveny již tradiční sobotní jízdy v průběhu letních měsíců. V dubnu bude realizován výlet do polské Slezské Javořiny, kde bude na návštěvníky čekat prohlídka Železničního muzea ve Slezsku.

Pardubický kraj uspořádal jízdy parním vlakem do Polska už minulý rok. Žádosti kraje bylo vyhověno i letos, a tak se tato akce opět může konat s výrazným finančním přispěním evropských fondů.

„Podařilo se nám s projektem „Výlety parou česko-polským pohraničím II“ uspět v rámci vyhlášené výzvy evropských fondů. Tento výlet tak bude spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Euroregionu Glacensis. To je pro účastníky dobrá zpráva, protože díky tomu bude celá cesta významným způsobem dotována, což se promítne samozřejmě na ceně zpáteční jízdenky. Výlet se uskuteční v sobotu 29. dubna a v tuto chvíli řešíme jízdní řád na české i polské straně a připravujeme doprovodný program,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Kromě jízdy, která je sama o sobě zážitkem, se budou moci účastníci těšit na dvě zastávky se zajímavým programem. V Dzierżoniówě bude součástí zastávky prohlídka expozice kolejových vozidel v budoucím železničním muzeu a kromě toho také návštěva radniční věže, ze které je krásný výhled nejen na samotné město, ale také na nedaleké Soví hory. V Javořině Slezské pak bude čekat prohlídka velkého Železničního muzea ve Slezsku,“ informoval hejtman Martin Netolický.

Jízda do Polska je naplánována na 29. dubna 2023. Historický parní vlak vyrazí do Slezské Javořiny z Ústí nad Orlicí v brzkých ranních hodinách a pojede směr Letohrad, Jablonné nad Orlicí, Těchonín, Lichkov, Mezilesí, Klodzko a Dzierżoniów. Návrat zpět do Ústí je očekáván v pozdějších večerních hodinách.

Zájemci o jízdu historickým parním vlakem musí učinit rezervaci, bez ní není možné se výletu účastnit. Rezervaci je možné provést na emailu: jizdy@starestroje.eu. Cena jízdného je jednotná, a to bez ohledu na místo nástupu a výstupu, a činí 108 Kč včetně zpáteční jízdenky.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Pardubický kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru