Otevřít menu
Doprava dnes
-

Karlovarský kraj pomůže letišti v Karlových Varech deseti miliony korun

Karlovarský kraj poskytne letišti v Karlových Varech deset milionů korun na pokrytí propadů za letošní rok. Letiště, které je v současné době bez přímých linek, se několik let potýká s finančními problémy způsobenými pandemií koronaviru i zhoršenými vztahy s Ruskem. Letošní finanční plán počítá se ztrátou 26,5 milionu korun, řekl dnes novinářům hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

13:24 / 9. března 2022
Karlovarský kraj pomůže letišti v Karlových Varech deseti miliony korun

"Reálná ztráta může být samozřejmě nižší, podle toho, jak se podaří případně v průběhu roku nalézt výnosy, případně ještě redukovat náklady. Stejně jako v minulém roce poskytujeme finanční pomoc letišti deset milionů korun tak, aby bylo zajištěno cash-flow," řekl Kulhánek.

Letošní finanční plán mohou ještě příznivě ovlivnit předpokládané výnosy, například z charterových letů z Karlových Varů do turecké Antalye se společností Čedok. Kraj chce tuto linku plánovanou na hlavní turistickou sezonu podpořit, přispěje 100.000 korun na jeden uskutečněný let.

Za loňský rok očekává letiště lepší hospodářský výsledek než původně předpokládalo. Ztráta by mohla být přibližně 13 milionů korun, původní odhady činily 20 milionů. Již loni fungovalo letiště kvůli epidemii v úsporném režimu s minimálním počtem zaměstnanců. Jediná pravidelná linka společnosti Pobeda, která byla v minulých letech klíčovým obchodním partnerem letiště, přestala létat mezi Moskvou a Karlovými Vary na jaře roku 2020. Od té doby se nepodařilo domluvit jinou pravidelnou linku.

Publikoval: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru