Otevřít menu
Doprava dnes
-

Koná se Aviatická pouť. ČD zajišťují vlaky do areálu pardubického letiště

O tomto víkendu probíhá na pardubickém letišti jubilejní 30. ročník Aviatické pouti. České dráhy po oba dva víkendové dny zajišťují kyvadlové vlaky ze zastávky Pardubice závodiště do areálu letiště.

7:03 / 28. května 2022
Koná se Aviatická pouť. ČD zajišťují vlaky do areálu pardubického letištěi

Foto: www.aviatickapout.cz

Do zastávky Pardubice závodiště jezdí pravidelné vlaky Českých drah či posilové spoje Pardubického spolku historie železniční dopravy. Na ně je nasazen historický motorový vůz „Hurvínek“.

České dráhy doporučují návštěvníkům akce po příjezdu na pardubické hlavní nádraží pokračovat pravidelnými nebo posilovými spoji až do zastávky Pardubice závodiště. První ranní posilový vlak sestavený ze dvou Regionov je v režii Českých drah. Další spoje v průběhu dne zajistí Pardubický spolek historie železniční dopravy motoráčkem M131 „Hurvínek“. Ze zastávky na závodišti až na pardubické letiště mohou návštěvníci pokračovat „letištním expresem“ Českých drah, na něž jsou nasazené dvě spojené soupravy Regionova.

Mezi pardubickým hlavním nádražím a zastávkou Pardubice závodiště platí v pravidelných i mimořádně vypravených posilových vlacích ČD a PSHŽD běžný tarif Českých drah. Pro návštěvníky akce je letištní expres na letiště, případně zpět z letiště do zastávky Pardubice závodiště bezplatný. Doba jízdy ze závodiště na letiště trvá sedm minut.

Upozornění!

Jízdní řád kyvadlové dopravy závodiště – letiště je pouze orientační. K jeho změnám může dojít z provozních i kapacitních důvodů. Zejména pak k odjezdu vlaku ihned po naplnění kapacity soupravy. V takovém případě České dráhy žádají cestující, aby vyčkali na další spoj.

Aviatická pouť se koná od roku 1991. Letos se milovníci letectví mohou těšit na více než 70 letadel, akrobatické kousky, historické skvosty i premiérové novinky. Letový program začíná v 11:30 a je stejný po oba dva dny. Na místě nebudou chybět ani virtuální vyhlídkové lety, trenažéry, drony, výstava letadel a vozidel; také módní přehlídky. Samozřejmou součástí Aviatické pouti je již tradiční dětský den. Novinku jubilejního ročníku představuje Air food festival.

Více podrobností o Aviatické pouti naleznou zájemci na webových stránkách akce.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: www.ceskedrahy.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru