Otevřít menu
Doprava dnes
-

Konec nepřehledné křižovatky u Valašských Klobouk na Zlínsku

Přestavba nepřehledné křižovatky v lokalitě Sychrov u Valašských Klobouk na Zlínsku byla dokončena. Stavební práce probíhaly na křižovatce silnic III/4943 a III/4942. Dále bylo upraveno zhruba 300 metrů přilehlých vozovek. Pro řidiče tak skončila opravní omezení, která platila od července letošního roku.

15:59 / 17. listopadu 2022
Konec nepřehledné křižovatky u Valašských Klobouk na Zlínskui

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com

Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) dokončilo úpravy nepřehledné křižovatky u Valašských Klobouků. Kromě ní stavbaři zrekonstruovali i navazující vozovky, které se v místě křižovatky setkávají. Šířka vozovky zde byla sjednocena na sedm metrů. „Cílem stavební úpravy bylo usměrnění dříve rozlehlé a nepřehledné křižovatky. Přebytečné zpevněné plochy byly rekultivovány,“ uvedl Vojtěch Cekota z ŘSZK.

V době stavebních prací, které trvaly již od letošního července, byla křižovatka průjezdná vždy jen polovinou vozovky. Provoz řídily semafory.

Mezi další provedené úpravy na tomto místě patří rozšíření jízdního pruhu takovým způsobem, který umožňuje odbočení těžkých nákladních vozidel do přilehlého průmyslového areálu. Stavební firma také obnovila propustek pod silnicí III/4943. Odvodnění povrchu vozovky tu zajišťuje podélný a příčný spád. Součástí prací byla i obnova dopravního značení.

Město Valašské Klobouky v době rekonstrukce křižovatky vybudovalo u zmíněných vozovek chodník a přechod pro chodce. Dále nechalo zřídit zelený pás mezi chodníkem a silnicí III/4943. Radnice města investovala i do stavebních úprav, konkrétně šlo o připojení účelových komunikací a sjezdů k silnici včetně jejich odvodnění a potřebného dopravního značení.

Náklady na rekonstrukci křižovatky a okolní vozovky přesáhly částku 3,6 milionů Kč.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru