Otevřít menu
Doprava dnes
-

Kvůli havarijnímu stavu uzavřeli silničáři most a silnici v Břežanském údolí

Silničáři dnes kvůli havarijnímu stavu uzavřeli v Břežanském údolí most a část silnice, která vede z Dolních Břežan na pražskou Zbraslav. Most je podemletý, hrozí pád opěrné zdi a utržení silnice. Řidiči musejí jezdit po objízdné trase přes Ohrobec, Zvoli a Vrané nad Vltavou, sdělila ČTK mluvčí krajské správy a údržby silnic Petra Kučerová.

16:25 / 7. března 2022
Kvůli havarijnímu stavu uzavřeli silničáři most a silnici v Břežanském údolíi

Foto: Deník / Ondřej Littera

Silnice II/101 přes Břežanské údolí kopíruje trasu Pražského okruhu, proto ji motoristé často využívají. Podle Kučerové se však stav mostu stále zhoršuje a neumožňuje dopravu ani v omezeném rozsahu. "Musíme provést nutnou opravu mostu a cca 400 metrů opěrných zdí a sanaci skalního masivu, se kterou začneme ihned. V současné době připravujeme celkovou rekonstrukci úseku silnice II/101, nicméně aktuální stav mostu si vyžádal okamžité řešení," informovala Kučerová.

Původně silničáři počítali s rekonstrukcí v srpnu, v návaznosti na opravy Barrandovského mostu, tedy po jejich první etapě. Ale mimořádná prohlídka nedovolila udržet další provoz ani v omezeném rozsahu. Podle Kučerové by nebyl bezpečný. Řidiči navíc překračovali povolené zatížení mostu. "Abychom předešli ohrožení životů či zdraví nebo dalším škodám v důsledku hrozící havárie, musíme bez zbytečného odkladu vyloučit veškerou dopravu z mostu," sdělila Kučerová.

Cestáři proto dnes požádali Městský úřad v Černošicích o uzavření mostu a silnice. Podle mluvčí jde o standardní postup v případě havárie. "Prozatímní objízdná trasa v současné době povede z Dolních Břežan na Ohrobec, přes Zvoli, Vrané nad Vltavou, Zbraslav. Vzhledem k tomu, že tato trasa není pro převedení dopravy ideální, hledáme vhodnější řešení," doplnila mluvčí.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru