Otevřít menu
Doprava dnes
-

Kvůli okružní křižovatce v Krásném Březně se ŘSD chce sejít s vedením města Ústí nad Labem

Z důvodu plánované stavby kruhového objezdu v Krásném Březně se zástupci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chtějí sejít s vedením města Ústí nad Labem a starostkou městského obvodu Neštěmice Yvetou Tomkovou (Vaše Ústí). V tiskové zprávě to dnes uvedla Dana Zikešová, mluvčí ŘSD.

10:02 / 23. února 2022
Kvůli okružní křižovatce v Krásném Březně se ŘSD chce sejít s vedením města Ústí nad Labem i

Foto: pixabay.com

Ani podruhé v nedávné době neschválili ústečtí zastupitelé prodej pozemků, jež jsou posledním krokem k tomu, aby mohlo ŘSD zahájit stavbu. Kruhový objezd není podle některých politiků v daném místě potřeba; má vzniknout jen kvůli záměru firmy CPI postavit nedaleko obchodní dům. Zikešová ČTK sdělila, že si firma finančně zajišťuje sama napojení na plánovanou stavbu CPI, a to včetně projektu a stavebního povolení.

Podle ŘSD má okružní křižovatka v městském obvodu Neštěmice v ulici Karolíny Světlé přispět ke zlepšení dopravní situace a k zajištění bezpečnosti. "Chtěla bych připomenout, když tady byla zmíněná bezpečnost, tak tady žádné problémy s bezpečností nejsou, nehody jsou dál, spíš v ulici Matiční," uvedla již dříve Tomková.

V dalších dnech bude podle zástupců státní příspěvkové organizace potřeba vyvolat jednání s vedením města a starostkou Neštěmic. ŘSD zde bude podrobněji prezentovat postup stavby a její výhody proti současnému stavu. "Poslední možností, kterou bychom ale neradi uplatňovali, je podání návrhu na vyvlastnění pozemků. Jednalo by se o zcela standardní postup," uvedl ředitel chomutovské Správy ŘSD Martin Vidimský. V rámci chomutovské Správy ŘSD by zřejmě šlo o první vyvlastnění pozemků patřících městu.

Centrální komise ministerstva dopravy schválila v únoru 2009 investiční záměr stavby, v dubnu 2019 byla schválena jeho aktualizace. Podle ŘSD je důvodem výstavby kruhového objezdu hlavně bezpečnost. Současná křižovatka podle Zikešové vykazuje dopravně bezpečnostní rizika. Jedná se například o nedodržování nejvyšší povolené rychlosti, otáčení vozidel v křižovatce, nejasně vyznačený připojovací pruh z Podmokelské ulice směrem na Neštěmice, omezený rozhled pro levé odbočení z Podmokelské ulice na silnici I/62 či pohyb chodců v křižovatce, dodala Zikešová.

ŘSD počítá se zahájením stavby ve druhé polovině letošního roku. Předpokládaná cena stavby okružní křižovatky činí podle mluvčí přibližně 52,5 milionu korun bez DPH.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru