Otevřít menu
Doprava dnes
-

Kvůli stávce vyzvalo amsterodamské letiště cestující, aby tam nejezdili

Dnes dopoledne nastal na mezinárodním letišti Schiphol v Amsterodamu chaos. Někteří pracovníci letecké společnosti KLM tam totiž vstoupili do neohlášené stávky. Kolem poledne vyzvalo vedení třetího nejrušnějšího evropského letiště cestující, aby tam nejezdili z důvodu přeplněných terminálů.

18:43 / 23. dubna 2022
Kvůli stávce vyzvalo amsterodamské letiště cestující, aby tam nejezdilii

Foto: pixabay.com

O situaci na letišti informovala agentura Reuters. Problémy podle webu pražského letiště dnešní letecké spojení mezi Amsterodamem a Prahou nenarušily.

V Nizozemsku dnes navíc začínají školní prázdniny.

Na základě informací serveru flightaware.com došlo ke zpoždění přibližně čtvrtiny všech plánovaných odletů z tohoto letiště; desítky byly dokonce zrušeny.

"Terminál je v tuto chvíli příliš plný. Schiphol vyzývá cestující, aby na letiště nejezdili," oznámili zástupci letiště v prohlášení. "Moc nás mrzí, že to musíme udělat takto, ale je to nutné, abychom vám zaručili bezpečnost," pokračovalo vyjádření.

V reakci na situaci uzavřela policie dopoledne dálniční sjezdy vedoucí k letišti. Kolony vozidel od odletových terminálů se totiž táhly až za jeho areál. Varování pro cestující platilo do 13:00.

Stávku vyhlásili pracovníci společnosti KLM starající se o přesun zavazadel. Nesouhlasili s výší platů a pracovními podmínkami. Stávka podle tiskových agentur skončila kolem poledne, když se někteří její účastníci sešli s vedením KLM.

"Samozřejmě, že budeme v těchto rozhovorech v nadcházejícím období pokračovat," uvádí v prohlášení firma KLM.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru