Otevřít menu
Doprava dnes
-

Letadlo Emirates z Dubaje poprvé přistálo v Ostravě! Za vše může kuriózní situace

Letiště v Ostravě zažilo v neděli 9. ledna večer vskutku zajímavou a zajisté i kuriózní situaci. O ni se postarala nečekaná premiéra. Na vzletové dráze totiž přistál Boeing 777-300ER společnosti Emirates. 

14:11 / 12. ledna 2022
Letadlo Emirates z Dubaje poprvé přistálo v Ostravě! Za vše může kuriózní situacei

Foto: airways.cz

Ti, kteří si myslí, že šlo o pravidelnou linku z Dubaje, jsou na omylu. V minulosti si to sice mnozí regionální politici přáli, avšak hlavním důvodem přistání letu EK177 v Ostravě byla mimořádná situace na letišti ve Varšavě. Polské hlavní město bylo původním cílem letu.

Boeing 777-300ER společnosti Emirates sice v neděli neměl žádné technické problémy, přesto nakonec musel přistát na zcela jiném místě, než bylo původně plánováno. Do Varšavy se totiž krátce po startu vrátil Boeing 737-800 společnosti LOT Polish Airlines. Ten původně mířil jako let LO407 do německého Düsseldorfu, informoval portál Denik.cz.

Za vše mohou technické problémy


Let měl krátce po startu technické problémy. Piloti požádali o nouzové přistání na místo, ze kterého odstartovali. Přistání sice proběhlo hladce, jenže neočekávaný návrat proběhl v době, kdy už se k letišti blížil Boeing 777-300ER.

Let byl proto řídícími letového provozu odkloněn na ostravské letiště, kde přistál krátce před osmou hodinou večer a stal se „ostře“ sledovanou aktualitou ze světa letectví a dopravy. Samotné přiblížení a přistání bylo na službě Flightradar24.com (zveřejňuje informace o letech letadel v reálném čase na mapě) nejsledovanějším letem ze všech, které byly aktuálně ve vzduchu, informoval Deník.cz.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: TZ Deník.cz)

Letadlo Emirates z Dubaje poprvé přistálo v Ostravě! Za vše může kuriózní situace Foto: airways.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru