Otevřít menu
Doprava dnes
-

Letecké nákladní zásilky lze přepravovat s o 30 procent nižšími emisemi skleníkových plynů!

Zákazníci letecké nákladní dopravy společnosti Dachser mohou nově využít rezervaci letů nazvanou „Udržitelné palivo“. S využitím udržitelného leteckého paliva „Sustainable Aviation Fuel – SAF“ lze letecké nákladní zásilky přepravovat s o 30 procent nižšími emisemi skleníkových plynů.

8:04 / 11. března 2023
Letecké nákladní zásilky lze přepravovat s o 30 procent nižšími emisemi skleníkových plynů!i

Foto: Ilustrační fotka (Dachser).

Výše zmíněná nová služba bude dostupná zákazníkům mezinárodní logistické společnosti Dachser na všech letových trasách po celém světě. 

V rámci své strategie pro ochranu klimatu spustila společnost Dachser opatření pro dosažení vyšší udržitelnosti v odvětví letecké nákladní dopravy. Od 1. března 2023 mohou zákazníci leteckých přeprav společnosti Dachser využít možnost rezervace letů nazvané „Udržitelné palivo“. 

SAF je vyrobeno z biologických surovin, např. zbytkových a odpadních materiálů z potravinářského průmyslu, gastronomie, zemědělství a lesnictví nebo ze syntetických surovin. Jelikož se dnešní letecké motory neobejdou bez fosilních paliv, SAF se smíchává s konvenčním leteckým petrolejem. Udržitelná paliva jsou tak důležitým nástrojem pro větší ochranu klimatu a životního prostředí v letecké dopravě.


Publikoval: Filip Červinka (zdroj: TZ společnosti Dachser)

Letecké nákladní zásilky lze přepravovat s o 30 procent nižšími emisemi skleníkových plynů! Foto: Ilustrační fotka (Dachser)..
zpět na články

inzerce

nahoru