Otevřít menu
Doprava dnes
-

Lety z Karlových Varů do turecké Antalye finančně podpoří Karlovarský kraj

Karlovarský kraj podpoří charterové linky z Karlových Varů do turecké Antalye. Lety plánuje na hlavní turistickou sezonu cestovní kancelář Čedok. Příspěvek ale bude vzhledem k nejisté situaci na trhu vázán jen na uskutečněné lety, sdělil ČTK krajský zastupitel Jan Bureš (ODS). Půjde o 100.000 korun na jeden let. Z karlovarského letiště, které patří kraji, v současnosti žádné pravidelné lety nelétají.

15:21 / 4. března 2022
Lety z Karlových Varů do turecké Antalye finančně podpoří Karlovarský kraj i

Foto: karlovarsky.denik.cz

"Je to smlouva mezi letištěm, Karlovarským krajem a Čedokem, kde by se mělo platit za každý uskutečněný let, tak, jako to bylo připravované v minulém roce s Bulharskem. Ten příspěvek ze strany kraje na jeden uskutečněný let by měl být 100.000 korun na jeden let bez DPH," řekl Bureš. Podle něj by mělo jít o deset letů. Čedok už tyto zájezdy prodává.

V loňském roce chtěl Karlovarský kraj podobným způsobem podpořit lety do bulharského Burgasu. Z plánu ale nakonec sešlo. Avšak oproti loňské dohodě by letošní lety do turecké Antalye měly být bez mezipřistání.

Už několik let se karlovarské letiště potýká s problémy způsobenými zhoršenými vztahy s Ruskem. Do Karlových Varů dříve létaly pravidelné linky z Moskvy. Obnovení linky je však vzhledem k aktuální situaci na Ukrajině a sankcím proti Rusku v nedohlednu. Letiště tak podle Bureše v brzké době požádá Karlovarský kraj o částku deset milionů korun na pokrytí propadů na letošní rok.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru