Otevřít menu
Doprava dnes
-

Liberec už ví, kdo postaví parkovací dům

Liberecký kraj vybral firmu, která postaví parkovací dům v blízkosti krajského úřadu. Zhotovitelem stavby bude sdružení Metrostav DIZ a OHLA ŽS pro Revitalizaci dolního centra Liberce a Parkovací dům II. Na webových stránkách kraje o tom informoval tiskový mluvčí Filip Trdla.

14:16 / 25. srpna 2022
Liberec už ví, kdo postaví parkovací dům i

Foto: www.kraj-lbc.cz

Na začátku dubna letošního roku zrušil kraj veřejnou zakázku na nový parkovací dům v dolním centru Liberce v hodnotě 196 milionů korun včetně DPH. Důvodem byl zásadní výpadek v dodávkách železné rudy a stavebního materiálu způsobeným válkou Ukrajině.

Po opětovném posouzení situace na stavebním trhu se vedení kraje rozhodlo, že výběrové řízení na výstavbu parkovacího domu vyhlásí znovu. Navýšení veřejné zakázky v částce 248.811.454,39 korun včetně DPH činilo 15 % předpokládané hodnoty s tím, že její maximální hodnota nesměla přesáhnout 286.133.173 korun včetně DPH.

Z nabídek vybral Liberecký kraj sdružení Metrostav DIZ a OHLA ŽS pro Revitalizaci dolního centra Liberce a Parkovací dům II.

„Hodnotili jsme celkem čtyři nabídky. Nejvýhodnější z nich jsme obdrželi od firmy Metrostav DIZ a OHLA ŽS pro Revitalizaci dolního centra Liberce a Parkovací dům II. Jejich nabídková cena činí 232.974.483,56 korun včetně DPH. Jedná se o částku, za kterou firma postaví kompletní parkovací dům včetně zelené střechy,“ uvedl Zbyněk Miklík, náměstek pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

Při dodržení plánu, by se mělo začít stavět ještě letos v září. Dle smlouvy bude mít stavební firma na dokončení rok.

V současné době je u budovy krajského úřadu 138 parkovacích stání, z toho však ani jedno pro veřejnost. Nový projekt přinese celkem 244 míst, kdy přesně sto z nich bude vyhrazeno právě veřejnosti.

Součást akce tvoří i stavba vegetační střechy na parkovacím domě. Ta by měla být financována z Národního plánu obnovy v rámci Národního programu Životního prostředí.

 

Publikoval: Karel Geba (zdroj: www.kraj-lbc.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru