Otevřít menu
Doprava dnes
-

Linka C pražského metra má o víkendu kvůli opravě stropu omezený provoz

Ode dneška nejezdí pražské metro mezi hlavním nádražím a Vltavskou na lince C. Důvodem je rekonstrukce stropní desky stanice Florenc. Linka bude opět celá v provozu od pondělního rána. Do té doby musí cestující využít náhradní tramvajovou dopravu. Přes Florenc vede také linka B, které se ale víkendová výluka netýká.

11:23 / 21. května 2022
Linka C pražského metra má o víkendu kvůli opravě stropu omezený provozi

Foto: Drbna.cz

Pro dvoudenní výluku části linky C se dopravní podnik rozhodl proto, že dělníci budou vytahovat nosníky stropní desky nad stanicí Florenc. "Vzhledem k tomu, že jeden má hmotnost asi 28 tun, tak z důvodu bezpečnosti nebudou vlaky ani projíždět a budou zavřeny všechny vestibuly stanice metra C," řekl generální ředitel DPP Petr Witowski.

K cestě mezi centrem metropole a Holešovicemi mohou cestují využít náhradní tramvajovou linku XC. Pražský dopravní podnik kvůli tomu obnovil tramvajovou zastávku Hlavní nádraží v Opletalově ulici.

Lidé mohou využít rovněž tramvajovou linku číslo 36, která jede ze Zvonařky na Vinohradech přes Karlovo a Václavské náměstí, Těšnov a dále na Vltavskou a následně přes Výstaviště a Nádraží Holešovice dojede na Sídliště Ďáblice.

Změna trasy o tomto víkendu čeká i historickou linku číslo 23. Ve směru od Královky pojede ze zastávky Bruselská nepojede na Zvonařku, ale směr Nuselské schody a dále do obratiště v zastávce Náměstí Bratří Synků.

Stanice Florenc byla pod tehdejším názvem Sokolovská zprovozněna v roce 1974. Monolitická stropní deska má rozlohu asi 4000 metrů čtverečních a rozkládá se pod křižovatkou ulic Křižíkova a Ke Štvanici. Nosníky a samotnou desku je nutné vyměnit kvůli korozi. Náklady na rekonstrukci stanice jsou 1,79 miliardy Kč.

Oprava stropní desky na Florenci si vyžádá celkem 26 víkendových výluk. Další je naplánována na 11. a 12. června.

Publikoval: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru