Otevřít menu
Doprava dnes
-

Máte připomínku k VRT Moravská Brána I? Využijte interaktivní mapový portál

AFRY spolu s investorem Správou železnic spustila geografický informační systém, tzv. GIS portál, projektu vysokorychlostní železniční tratě VRT Moravská Brána I. Veřejnosti umožňuje se s projektem detailně seznámit a zároveň se k němu vyjadřovat.

12:58 / 15. prosince 2022
Máte připomínku k VRT Moravská Brána I? Využijte interaktivní mapový portál

„GIS portál je jedním z interaktivních nástrojů efektivní komunikace mezi projektovým týmem, investorem a občany. Je to speciální mapová aplikace, která nám umožňuje jednak on-line prezentovat aktuální podobu projektu široké veřejnosti, tak hlavně jednoduše sbírat podněty a připomínky občanů,“ vysvětluje Vladislav Šefl, hlavní inženýr projektu AFRY CZ.

Aplikace zprostředkuje veřejnosti náhled do územních plánů a podrobného technického řešení vedení vysokorychlostní trati. Zároveň umožní ke konkrétním bodům na mapě připojit poznámku, námět či připomínku. Ty projektový tým AFRY a Správy železnic následně analyzuje a vyhodnotí jejich relevantnost pro vedení trati, případně je integruje do úprav projektu. Jednotlivé dotazy a připomínky budou projektanti a investor prostřednictvím GIS portálu také zodpovídat. 

Zadané náměty jsou v anonymní podobě veřejně přístupné všem uživatelům aplikace. Veřejné budou samozřejmě i odpovědi projektového týmu.

„GIS portál doplňuje transparentní a otevřenou diskuzi s veřejností, kterou AFRY po boku Správy železnic v Olomouckém kraji vede od počátku projektu. Zpětná vazba od místních obyvatel, spolků a samosprávy je pro úspěšnost projektu nezbytná a vždy se díky ní posunujeme dál,“ vyzývá Vladislav Šefl veřejnost k využívání nově spuštěné aplikace.

Autor: Filip Červinka (zdroj: TZ AFRY)

zpět na články

inzerce

nahoru