Otevřít menu
Doprava dnes
-

Mění se jízdní řády mezi Prahou a Budapeští! Může za to sesuv svahu v Maďarsku, uvedly České dráhy

České dráhy (ČD) mění svůj jízdní řád pro vlaky, které jezdí mezi Prahou a Budapeští. Kvůli sesuvu svahu v Maďarsku budou spoje odkolněny na jinou trasu a na maďarské straně bude v některých úsecích fungovat náhradní doprava. S touto změnou přichází i změny v čase odjezdů těchto vlaků z Budapešti.

10:50 / 21. června 2022
Mění se jízdní řády mezi Prahou a Budapeští! Může za to sesuv svahu v Maďarsku, uvedly České dráhyi

Foto: EC Metropolitan. Zdroj: České dráhy.

Na trati probíhá oprava, termín obnovení provozu je stanoven

Podle předběžných odhadů potrvá omezení až do konce prázdnin. Dopravce to uvedl na svém webu, kde cestující najdou i seznam opatření pro jednotlivé spoje. Svah se sesunul na trať v úseku Szob - Nagymaros-Visegrad, a to asi v délce dvou kilometrů. "Na trati probíhá oprava, termín obnovení provozu je stanoven dle prvotních informací a budeme jej aktualizovat," uvedly ČD.

Vlaky EC Metropolitan už nepojedou odklonem přes Rajku, ale po běžné trase Praha - Szob. Dále do Budapešti bude zajištěna náhradní doprava. V některých úsecích to budou vlaky maďarského dopravce, v jiných přestoupí cestující do autobusů. Z Budapešti budou odjezdy asi o 35 minut dříve.

"Vlaky EC 280/281, EC 130/131 a EN 476/477 jedou i nadále odklonem. Tyto vlaky pojedou v Budapešti z východního nádraží (Keleti pu.)," uvedly ČD na twitteru. Ve směru do ČR odjíždějí tyto spoje o 25 až 50 minut dříve. Ranní vlak EC 280 Metropolitan odjíždí v Budapešti z východního nádraží už ve 4:50 a EC 130 Báthory taktéž z východního nádraží už v 8:01.

Publikoval: Dagmar Lánská (Zdroj: ČTK)

 

zpět na články

inzerce

nahoru