Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ministr Martin Kupka včera na Ministerstvu přivítal spolkového ministra dopravy Volkera Wissinga

Včera se uskutečnila mezinárodní schůzka dvou ministrů dopravy. Český ministr dopravy Martin Kupka přivítal na české půdě Volkera Wissinga, který zastupuje stejnou pozici na německé půdě. Při této příležitosti se aktéři bavili o zásadních a významných dopravních projektech, které budou přesahovat do budoucnosti ČR i Německa a Evropské unie.

7:00 / 22. dubna 2022
Ministr Martin Kupka včera na Ministerstvu přivítal spolkového ministra dopravy Volkera Wissingai

Foto: Ministerstvo dopravy ČR

Oba ministři spolu debatovali o dlouholetých přeshraničních dopravních projektech, kde patří tradičně k těm hlavním a zásadním ty železniční. Mezi nimi dominuje Via Vindobona, která spojuje Berlín s Prahou a Vídní a jejíž součástí je také vysokorychlostní spojení Prahy s Drážďany. Kromě toho se oba šéfové resortu dopravy bavili i o železničním propojení české metropole s Mnichovem a Norimberkem.

Pečlivé budování vztahů s německým Ministerstvem pro digitální záležitosti a dopravu se opakovaně vyplatilo jak v bilaterální oblasti, tak i na evropské úrovni. Strategické partnerství mezi ČR a Německem se odráží také v přeshraničních dopravních projektech, mezi nimiž hraje hlavní roli vysokorychlostní spojení Praha – Drážďany. "Připravenost České republiky intenzivně komunikovat s Německem je důležitá rovněž pro nadcházející české předsednictví v Radě EU,“ řekl po jednání ministr Martin Kupka.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: Ministerstvo dopravy)

Ministr Martin Kupka včera na Ministerstvu přivítal spolkového ministra dopravy Volkera Wissinga Foto: Ministerstvo dopravy ČR. Ministr Martin Kupka včera na Ministerstvu přivítal spolkového ministra dopravy Volkera Wissinga Foto: Ministerstvo dopravy ČR.
zpět na články

inzerce

nahoru