Otevřít menu
Doprava dnes
-

Vizualizace: Modernizace železniční trati z Prahy do Kladna postupuje vpřed!

Modernizace železniční trati z Prahy do Kladna s odbočkou na Letiště Václava Havla Praha dále postupuje vpřed! Správa železnic vypsala 15. listopadu výběrové řízení na zhotovitele úseku Praha-Bubny – Praha - Výstaviště. 

19:33 / 16. listopadu 2021
Vizualizace: Modernizace železniční trati z Prahy do Kladna postupuje vpřed! i

Foto: Správa železnic

Díky realizací této stavby projdou pražské Holešovice zásadní proměnou! Modernizovaná trať povede v úseku Bubny-Výstaviště z větší části po nové estakádě a umožní tak lepší propojení Holešovic. 

Vznikne nová železniční stanice Praha-Bubny za Negrelliho viaduktem, která bude propojena podzemním vestibulem se stanicí metra C Vltavská. Navíc dojde ke zrušení neoblíbeného železničního přejezdu P1 v Bubenské ulici. 

Vybuduje se nová zastávka Praha-Výstaviště na okraji parku Stromovka. Celková realizace této rozsáhlé modernizace začne v příštím roce! 

Pro ještě více informací navštivte web Správy železnic ZDE!

 

Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: Správa železnic)

Vizualizace: Modernizace železniční trati z Prahy do Kladna postupuje vpřed! Foto: Správa železnic. Vizualizace: Modernizace železniční trati z Prahy do Kladna postupuje vpřed! Foto: Správa železnic. Vizualizace: Modernizace železniční trati z Prahy do Kladna postupuje vpřed! Foto: Správa železnic. Vizualizace: Modernizace železniční trati z Prahy do Kladna postupuje vpřed! Foto: Správa železnic.
zpět na články

inzerce

nahoru