Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na Ostravsku bude zmodernizována další trať

Úsek mezi Ostravou-Kunčicemi a Frýdkem-Místkem se dočká optimalizace a elektrizace. Správa železnic už na tuto část trati vybrala projektanta, kterým je společnost SUDOP BRNO.

9:11 / 24. května 2024
Na Ostravsku bude zmodernizována další traťi

Foto: Ilustrační obrázek. Zdroj: pixabay.com

Společnost SUDOP BRNO byla (s nabídkou ve výši 237 683 000 Kč) vybrána jako projektant optimalizace a elektrizace úseku mezi Ostravou-Kunčicemi a Frýdkem-Místkem. SUDOP BRNO vypracuje projektovou dokumentaci pro povolení a provádění stavby.

V rámci projektu dojde ke kompletní přestavbě 14km dlouhého úseku. Kromě toho bude také přidána druhá kolej mezi Vratimovem a Frýdkem-Místkem.

Součástí rekonstrukce bude také elektrizace střídavou napájecí soustavou, která se v této části republiky dosud nepoužívá, postupně se ale zavede na celou železniční síť.

Optimalizace a elektrizace uvedené trati zahrnuje i modernizaci stanice Vratimov, Paskov, Lískovec u Frýdku a Frýdek-Místek. Tyto železniční stanice budou upraveny pro obsluhu nákladních vlaků o délce až 740 m.

Přínosy stavby

Rekonstrukce trati v úseku Ostrava-Kunčice a Frýdek-Místek významně ovlivní železniční infrastrukturu v celém Moravskoslezském kraji.

Podstatné zlepšení zaznamenají cestující v příměstské dopravě, kde dojde ke zvýšení traťové rychlosti na 120 km/h. To umožní zkrátit dobu jízdy mezi Ostravou-Kunčicemi a Frýdkem-Místkem na polovinu.

Stavební práce by měly být započaty v roce 2026. Konec stavby se odhaduje na rok 2029.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Správa železnic)

zpět na články

inzerce

nahoru