Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na pražském nádraží ve Vysočanech se otevřela další nástupiště

Další dvě nástupiště v pražských Vysočanech začínají sloužit cestujícím. Bezbariérový přístup z nového podchodu zajišťují stejně jako v případě prvního zprovozněného nástupiště výtahy. Stavbařům zbývá ve Vysočanech dokončit ještě druhý podchod spojující všechna nástupiště.

12:22 / 15. května 2023
Na pražském nádraží ve Vysočanech se otevřela další nástupištěi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic.

Naplno běží také práce ve stanici Praha-Horní Počernice

Modernizace stanice je součástí rekonstrukce 15 km dlouhého úseku do Mstětic, která začala před třemi lety. V samotných Vysočanech se na podzim minulého roku otevřela nová odbavovací hala a první nástupiště s bezbariérovým přístupem. Do poloviny června budou ve stanici kvůli vkládání nových výhybek střídavě využívána nová a stávající provizorní nástupiště. Současně zde dojde ke zrušení pracoviště výpravčích, provoz budou dálkově řídit dispečeři z pražské Balabenky.

"Naplno běží také práce ve stanici Praha-Horní Počernice, která získá nové nástupiště a zrekonstruovanou nádražní budovu. K úplnému dokončení akce s celkovými investičními náklady ve výši 4,5 miliardy korun dojde na začátku příštího roku. Realizace stavby je spolufinancována Evropskou unií z Nástroje pro propojení Evropy (CEF)," řekla tisková mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: Správa železnic)

zpět na články

inzerce

nahoru