Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na severu Čech silně mrzne, řidiči musejí být opatrní i v dalších krajích

Na severu Čech dnes ráno silně mrzne, na Jizerce v Jizerských horách ráno klesly teploměry k minus 13 stupňům Celsia. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost, při tak nízkých teplotách ztrácí sůl účinnost a silnice mohou namrzat. Pozor by si měli dát zejména motoristé mířící do zimních středisek Jizerských hor a západních Krkonoš, kde teploty klesají k minus 11 stupňům, v Krušných horách je o něco tepleji. Opatrní musejí být řidiči také v dalších krajích.

8:56 / 12. prosince 2021
Na severu Čech silně mrzne, řidiči musejí být opatrní i v dalších krajíchi

Foto: kurzy.cz

Na Liberecku zůstává pro kamiony nad šest tun uzavřená silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo, kterou silničáři nesolí. Uzavírku silničáři vzhledem k počasí prodloužili do odvolání. Řidiči kamionů musejí směrem na Raspenavu a Hejnice jet po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

Silnice mohou namrzat také na některých místech v Jihomoravském kraji. Po čtvrtečním vydatném sněžení v kraji někde leží zbytky rozbředlého sněhu, jinde se mohou tvořit sněhové jazyky. Pro nákladní vozy těžší 12 tun je stále uzavřena silnice na Vyškovsku mezi Podomím a Drnovicemi.

Na námrazu si musejí dát řidiči pozor také na Jičínsku. Ve výše položených oblastech východních Čech jsou cesty nadále pokryté uježděnou vrstvou sněhu posypanou štěrkem. Uježděný sníh je místy také na silnicích nižších tříd v severní části Zlínského kraje, zejména v okolí Valašského Meziříčí a Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku. Totéž platí pro menší cesty na Šumpersku a Jesenicku.

Autor: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru